Balonarea, o consecinta a stilului de viata modern

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.87

nivel: Facultate

Din punct de vedere medical, termenul ce defineste corect acest simptom, este meteorism. Trebuie sa stiti ca atunci cand manancati, hrana este descompusa la nivelul tubului digestiv in anumiti nutrimenti pe care organismul ii "recicleaza" sau ii foloseste pentru a-si asigura energia. Materialul care ramane dupa acest ultim proces al digestiei este eliminat din tubul digestiv prin defecatie si flat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Balonarea, o consecinta a stilului de viata modern

Din punct de vedere medical, termenul ce defineste corect acest simptom, este meteorism. Trebuie sa stiti ca atunci cand manancati, hrana este descompusa la nivelul tubului digestiv in anumiti nutrimenti pe care organismul ii "recicleaza" sau ii foloseste pentru a-si asigura energia. Materialul care ramane dupa acest ultim proces al digestiei este eliminat din tubul digestiv prin defecatie si flatulenta.

Flatulenta, desi este considerata ceva rusinos, nu este decat un banal act final si absolut natural al digestiei prin care organismul elimina, ca o veritabila uzina, gazele care rezulta in urma proceselor sale misterioase si meticuloase. La o digestie normala, aceste gaze sunt inodore si, de obicei, reprezentate de metan, oxigen si azot.


Uneori ceea ce mancati sau, din contra, anumite afectiuni digestive, precum gastritele, colecistitele, diskineziile biliare, enterocolitele sau chiar parazitii intestinali, determina producerea unor gaze ce contin sulf, care sunt foarte neplacute si dau acea senzatie pe care o cunoasteti: de burtica umflata care abia mai intra in haine!

Evitati balonarea!
In afara afectiunilor amintite, anumite greseli de alimentatie pot determina aparitia senzatiei de balonare.Voi sintetiza mai jos, cateva greseli frecvente de alimentatie:Consumati multa apa minerala, carbogazoasa, sifon sau bere. Sunteti fumator si "inghititi" aer sau aveti obiceiul de a vorbi foarte mult cand mancati. Studiile au aratat ca asa-numita "aerofagie" caracterizeaza, de obicei, nevroticii sau persoanele cu tendinta maniacala.

Obisnuiti sa consumati multe alimente ce contin zaharuri si celuloza. Acestea, prin fermentatie, degaja gaze puternice care se acumuleaza in exces in intestinul gros si subtire si pot conferi o senzatie de apasare spre plamani si inima, producand tulburari de respiratie si dureri toracice. Consumati fructe imediat dupa ce ati mancat carne. Se stie ca timpul de fermentatie al carnii este mai lung, motiv pentru care el se va suprapune peste cel al fructelor si va duce la acumularea de gaze in exces.

Mesele dumneavoastra sunt copioase, contin carne, legume, fructe, prajituri si bauturi alcoolice... Sa nu va mire daca in urma lor veti deveni balonat! Varza, mazarea si fasolea contin foarte multa celuloza si se digera greu.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.