Balanta de verificare

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Criteriile dupa care se pot clasifica balantele de verificare sunt: dupa felul conturilor pentru care se intocmesc, dupa numarul de egalitati pe care le cuprind, dupa continutul si forma grafica de prezentare.a) Dupa felul conturilor pentru care se intocmesc sunt balante de verificare ale conturilor sintetice numite si balante generale si balante de verificare ale conturilor analitice sau balante [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Balanta de verificare

Criteriile dupa care se pot clasifica balantele de verificare sunt: dupa felul conturilor pentru care se intocmesc, dupa numarul de egalitati pe care le cuprind, dupa continutul si forma grafica de prezentare.a) Dupa felul conturilor pentru care se intocmesc sunt balante de verificare ale conturilor sintetice numite si balante generale si balante de verificare ale conturilor analitice sau balante auxiliare. b) Dupa numarul de egalitati pe care le cuprind balantele de verificare sintetice se impart la randul lor in: balante de verificare cu o serie de egalitati, cu 2 serii de egalitati, cu 3 serii de egalitati si cu 4 de egalitati.

La randul lor unele dintre aceste balante, dupa continutul si forma de prezentare, pot fi intocmite intr-o singura varianta sau in doua variante, dupa cum urmeaza. Balanta de verificare cu o serie de egalitati se intocmeste grafic sub forma tabelara si se prezinta din punct de vedere al continutului in doua variante si anume: fie ca balanta de sume, cuprinzand 2 coloane de sume debitoare si creditoare al caror totale trebuie sa fie egale; fie ca balanta de solduri, cuprinzand 2 coloane de solduri debitoare si creditoare care, de asemenea, trebuie sa fie egale intre ele.

Balanta de verificare cu 2 serii de egalitati se intocmeste grafic sub forma tabelara si se prezinta din punct de vedere al continutului
intr-o singura varianta, rezultand din combinarea balantei de sume cu balanta de solduri. Ea cuprinde 4 coloane, 2 de sume debitoare si creditoare si 2 de solduri debitoare si creditoare, ceea ce permite stabilirea a doua serii de egalitati intre totalul coloanelor perechi.
Balanta de verificare cu 3 serii de egalitati se prezinta din punct de vedere al continutului intr-o singura varianta, ca balanta de rulaje si solduri initiale si finale.

Din punct de vedere grafic ea se prezinta in doua variante, si anume: fie sub forma tabelara cu 6 coloane, din care 2 pentru solduri initiale, debitoare si creditoare, 2 pentru rulaje debitoare si creditoare si 2 pentru solduri finale si creditoare, ceea ce permite stabilirea a 3 serii de egalitati intre totalul coloanelor perechi; fie sub forma unui tablou intocmit dupa principiul matriceal, care contine aceleasi egalitati, insa la intretaierea randurilor cu coloanele si in care rulajele din perioada curenta sunt redate prin formule contabile. Aceasta poarta denumirea de balanta-sah deoarece are forma unei table de sah.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.