Bal mascat - Giuseppe Verdi

3x puncte

categorie: Muzica

nota: 9.71

nivel: Facultate

Renato il avertizeaza pe guvernator de existenta unui complot, care urmareste sa-l asasineze. Prezenta omului apropiat, care l-a prevenit asupra pericolului ce-l paste, il tulbura si-i provoaca remuscari lui Riccardo. Dragostea lui pentru Amelia inseamna tradarea datoriei izvorate din prietenia ce-i leaga. Judecatorul ii prezinta guvernatorului spre semnare actul de expulzare a vrajitoarei Ulrika,[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Bal mascat - Giuseppe Verdi

Renato il avertizeaza pe guvernator de existenta unui complot, care urmareste sa-l asasineze. Prezenta omului apropiat, care l-a prevenit asupra pericolului ce-l paste, il tulbura si-i provoaca remuscari lui Riccardo. Dragostea lui pentru Amelia inseamna tradarea datoriei izvorate din prietenia ce-i leaga. Judecatorul ii prezinta guvernatorului spre semnare actul de expulzare a vrajitoarei Ulrika, acuzata de magie. Pajul Oscar o apara. Riccardo nu crede in cele relatate. Pentru a se convinge personal se va duce, travestit, la Ulrika.

Ulrika este inconjurata de un grup de sustinatori. Pentru a-i impresiona si a le exploata naivitatea, invoca spiritele demonice. Printre cei care asista la aceasta scena se afla si Riccardo, imbracat in pescar. Silvano, un brav matelot, aflat mai de mult in serviciul guvernatorului, este tinta primei preziceri a Ulricai: Curand te vei bucura de primirea unor bani si de inaintarea in grad. Cu gandul de a-l rasplati pe Silvano, dar si cu acela de a-i persifla pe cei care cred in magie, guvernatorul strecoara la vedere, in buzunarul marinarului, o punga cu bani si o hartie pe care a semnat numirea ca ofiter.

Apare servitorul Ameliei. A venit sa ii ceara Ulrikai o intrevedere cu stapana lui. Cei de fata sunt indepartati. Riccardo insa, recunoscandu-l pe servitor si dorind sa asculte convorbirea, se ascunde. Amelia, inspaimantata de faptul ca il iubeste pe Riccardo, neavand puterea sa se elibereze de acest sentiment, vrea sa apeleze la ajutorul Ulrikai. I se recomanda ca leac o buruiana pe care trebuie sa o culeaga singura de pe dealul spanzuratilor. Riccardo hotaraste sa o urmeze.

Se aud voci. In timp ce Amelia pleaca, suita guvernatorului, la care s-au atasat Samuel si Tom, isi face aparitia. Riccardo, vazand ca i-au sosit prietenii, iese din ascunzatoare, se apropie de Ulrika si ii cere sa-i prezica si lui viitorul. Ulrika ii spune ca va fi omorat de un prieten si anume de acela care ii va strange primul mana. Guvernatorul, sfidand prezicerea, intinde mana celor din jurul sau, dar nimeni nu raspunde gestului. Apare Renato, care il saluta pe Riccardo si, necunoscand prezicerea, ii strange mana. "Acesta este cel mai bun prieten al meu!," spune guvernatorul. Dar replica il previne: "Ia seama la tradatori !" Intre timp, Silvano, recunoscandu-l pe guvernator, isi da seama ca ii datoreaza banii si avansarea. Stapanit de bucurie, il aclama.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Muzica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.