Bahamas

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.64

nivel: Liceu

Bahamas
Portul Nassau poate primi cele mai mari nave de pasageri.Turismul ofera locuri de munca la jumatate din populatia arhipelargului si reprezinta jumatate din PIB in Bahamas.

Bahamas este unul din locurile unde sunt cei mai eficienti bodyguarzi ai averilor fabuloase,celebrele off-shore-uri, care permit investitorilor din alte tari sa-si pastreze anonimatul.Astfel nicio i[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Bahamas

Bahamas
Portul Nassau poate primi cele mai mari nave de pasageri.Turismul ofera locuri de munca la jumatate din populatia arhipelargului si reprezinta jumatate din PIB in Bahamas.

Bahamas este unul din locurile unde sunt cei mai eficienti bodyguarzi ai averilor fabuloase,celebrele off-shore-uri, care permit investitorilor din alte tari sa-si pastreze anonimatul.Astfel nicio institutie nu poate afla cine sta in spatele capitalului care provine din paradisuri fiscale.Locuitorii din acest stat nu platesc taxe pe venit si nici taxe pe vanzari.Majoritatea veniturilor provin din tarife si taxe pe importuri.

Bahamas
Descoperiri arheologice arata faptul ca insulele din Bahamas au fost locuite inca din anul 300-400 e.n.Intre anii 900-1500 e.n. s-au stabilit indienii Lucayan.Acestia erau pasnici,fermieri care locuiau in colibe de paie,foloseau unelte de piatra si isi fabricau singuri vasele de olarit.Ei erau avansati din punct de vedere politic,social si religios.
La 12 Octombrie 1492 Cristofor Columb punea piciorul pentru prima data pe pamantul Americilor.prima insula pe care a intalnit-o a fost Guanahani,numita astfel de carte indienii Lucayan,numita mai apoi de Columb, San Salvador.

Vazand marea putin adanca din jurul insulei,Cristofor Columb a spus „Baja Mar”,insemnand mare putin adanca,astfel denumirea de Bahamas.La momentul acela pe insula traiau 40 000 de indieni Lucayan,care mai tarziu au fost dusi in Hispaniloa pentru sclavie.Doua decade mai tarziu societatea Lucayana a incetat sa mai existe datorita sclaviei,bolilor si razboiului.O perioada insula a ramas neocupata pana in anul 1647,moment in care o grupare de colonisti englezi s-au stabilit aici pe motivul libertatii religioase.

Bahamas
La sfarsitul secolului al XVI-lea si inceputul secolului al XVII-lea Bahamas s-a transformat intr-un loc in care pirateria avea influenta.Pirati ca Sir Francis Drake si Blackbeard au folosit portul Bhamas.In anul 1717 a devenit colonie a coroanei britanice.Dupa anul 1783 peste 8000 de americani se muta in Bahamas impreuna cu sclavii lor.In anul 1834 sclavia a fost abolita.Unul din cele mai frumoase momente din Bahamas este fantastica lumina verde care apare la apus.Acest fenomen tropical apare foarte rar,in zilele senine dupa ce soarele dispare dupa cer
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.