Baduanjin sau brocardul in opt sectiuni

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.96

nivel: Facultate

Inscriptia pe o bucata de jad din aceasta perioada, pastrata acum la Muzeul Tianjin, este cea mai veche scriere despre exercitiile Daoyin. Pe ea se poate citi:" Inspira odata, profund si directioneaza-ti respiratia in jos (spre Xia Dantian). Pastreaz-o acolo. Apoi expira si directioneza-ti respiratia in sus, ca o mladita ce creste, catre directia opusa celei de inspiratie, pana la capat. Astfel es[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Baduanjin sau brocardul in opt sectiuni

Inscriptia pe o bucata de jad din aceasta perioada, pastrata acum la Muzeul Tianjin, este cea mai veche scriere despre exercitiile Daoyin. Pe ea se poate citi:" Inspira odata, profund si directioneaza-ti respiratia in jos (spre Xia Dantian). Pastreaz-o acolo. Apoi expira si directioneza-ti respiratia in sus, ca o mladita ce creste, catre directia opusa celei de inspiratie, pana la capat. Astfel esenta cerului va urca iar esenta pamantului va cobori. Cel ce respecta aceasta lege va trai, altfel va muri.

" Aceasta este o descriere a intregului proces de respiratie din practica Daoyin. Picturile Daoyin din timpul dinastiei Han descoperite intr-un mormant la Mawangdui langa Changsha, capitala provinciei Hunan, reprezinta cele mai vechi descrieri grafice ale practicii Daoyin. In aceste picturi sunt reprezentati oameni de ambele sexe si de varste diferite in mai mult de 40 de posturi, imitand diferite animale (dragonul, pasarea, maimuta, ursul sau cocostarcul). Dupa dinastia Han, sistemul Daoyin a inceput sa fie dezvoltat si mai mult de medici sau taoisti ajungandu-se la aparitia altor forme cum ar fi:

wuqinxi (jocul celor cinci animale), taixifa (arta respiratiei interne), yijinjing (exercitii pentru intarirea tendoanelor) si baduanjin (brocardul in opt sectiuni).Picturile Daoyin de la Mawangdui una care se executa stand jos si cealalta in picioare. Diversi autori atribuie originea acestor exercitii lui Zhong Li din dinastia Tang (618-907). Descrierea setului de opt exercitii in pozitie sezand a aparut pentru prima data in Zhongli Baduanjinfa, apendice al Xiuzhen Shishu (Zece Texte pentru Studiul Realitatii).

Originea acestor exercitii conduce catre o introducere scrisa de Zeng Zao, un avocat ce a murit in jurul anului 1150, autor al unei enciclopedii despre alchimia interna (Daoshu): "cele opt exercitii ale lui Zhong Li, spune el, au fost inscrise pe un zid de piatra de mana lui Lu Dongbin; astfel ele au fost transmise lumii intregi". Se spune ca Zhong Li a fost profesorul Batranului Lu precum si precursorul Taoismului Realitatii Complete, scoala din care a facut parte si Chang San-eng caruia i se atribuie originea Tai Chi Chuan-ului. Brocardul in opt sectiuni este considerat ca un amestec de tehnici din gimnastica, de absorbtie a respiratiei, de vizualizare si de alchimie interna.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.