Bacterii

1x punct

categorie: Biologie

nota: 9.16

nivel: Liceu

Sunt unele dintre cele mai mici organisme microscopice. Sunt raspandite in mii de specii si in numar colosal de indivizi, pe tot pamantul, in apa, in sol, in aerul atmosferic, pe organisme vii sau moarte (1 gram de sol contine circa 50-100 de milioane de bacterii). Aceasta raspandire extraordinara se datoreaza capacitatii bacteriilor de a se inmulti in timp foarte scurt, apoi, dimensiunilor mici, [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Bacterii

Sunt unele dintre cele mai mici organisme microscopice. Sunt raspandite in mii de specii si in numar colosal de indivizi, pe tot pamantul, in apa, in sol, in aerul atmosferic, pe organisme vii sau moarte (1 gram de sol contine circa 50-100 de milioane de bacterii). Aceasta raspandire extraordinara se datoreaza capacitatii bacteriilor de a se inmulti in timp foarte scurt, apoi, dimensiunilor mici, usurimii lor si adaptabilitatii lor la multiple feluri de nutritie, precumsi a rezistentei mari la conditiile vitrege de trai. In marea majoritate a cazurilor ele sunt lipsite de clorofila. Aceste organisme joaca un rol foarte Important in circuitul elementelor in natura, provocand in deosebi descompunerea substantelor organice,pana la mineralizarea acestora.

-bacteriile, (cum mai sunt numite si microbi) sunt plante unicelulare solitare, sau alcatuiesc filamente cenobiale, sau un tal in 3 dimensiuni.

Marimea si forma bacteriilor:
-dimensiunile bacteriilor sunt de ordinul micronilor, fiind cuprinse intre 0,1 - 20 u. Forma lor este variata, sferica,(numindu-se in acest caz, coci, in forma de bastonase)purtand numele de bacterium, iar daca poarte cili se numesc bacili. Mai pot fi in forma de virgula - vibrioni, sau rasuciti in spirala - spirili. Cocii se pot grupa cate 2 (diplococi) , sau se inlantuiesc in forma unei salbe (streptococi), sau se dispun in forma unui ciorchine de strugure (stafilococi).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.