Avortul si consecintele lui

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.85

nivel: Facultate

3.Metoda avortului cu hormonul prostaglandine
Aceasta metoda nu este inca folosita la noi in tara dar este folosita in tarile occidentale cand femeia nu-si doreste copilul. Acest medicament (prostaglandine) este injectat direct in musculatura uterului provocand contractii mai puternice decat cele naturale. Copilul va fi sfaramat si expulzat practic din uter, insa uneori supravietuieste cat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Avortul si consecintele lui

3.Metoda avortului cu hormonul prostaglandine
Aceasta metoda nu este inca folosita la noi in tara dar este folosita in tarile occidentale cand femeia nu-si doreste copilul. Acest medicament (prostaglandine) este injectat direct in musculatura uterului provocand contractii mai puternice decat cele naturale. Copilul va fi sfaramat si expulzat practic din uter, insa uneori supravietuieste cateva ore dupa aceasta manevra.

4.Avort prin histerotomie (operatie cezariana)
Aceasta metoda este de fapt o interventie chirugicala prin intermediul careia este deschis uterul femeii si se extrage copilul care apoi este "aruncat". Aproape toti copiii supravietuiesc acestei operatii, motiv pentru care ei vor fi omorati prin injectii letale sau sunt pur si simplu lasati sa moara. Ei mor astfel dupa cateva ore, dupa un chin prelungit.

5.Avortul cu medicamentul RU 486 (Mifepristone)
Aceasta substanta chimica este un antihormon acre blocheaza Progesteronul, un hormon necesar sarcinii. Acest hormon este administrat in primele 7 saptamani de sarcina, de patru ori intr-un interval de 12 zile. Astfel, incet dar sigur, este distrusa placenta iar copilul se va sufoca. Prin aceasta metoda poate fi omorat un copil in varsta de pana la 49 de zile! Sangerarile care urmeaza sunt semnificative, ele sunt cu atat mai mari cu cat copilul este mai in varsta si pot dura o saptamana. In cazul in care copilul traieste va fi omorat cu o injectie.

II. Consecintele avortului
Avortul are desigur multe alte aspecte. In primul rand incidente medicale, cum sunt perforarile uterine, care de cele mai multe ori sunt urmate de hemoragii mari, in urma carora trebuie extirpat uterul, dar si alte incidente mai mici, dar nu fara urmari. In urma unui avort se pot produce: hemoragii, infectii, si mai ales, ce este mai grav: la tinere - avortul, mai ales primul avort, este mult mai grav acesta poate duce, in cele din urma, la sterilitate.

Cea mai grava nu este nici boala fizica, nu sunt leziunile fizice, trupesti, care se vindeca intr-un timp mai scurt sau mai indelungat, ci cel mai grav este ca dupa avort apare asa-zisul sindrom post-avort, care nu este altceva decat o boala sufleteasca. Acest termen, nu este practic recunoscut, ci efectele traumatice post-avort, fie ca sunt depresii nervoase, fie ca sunt reactii schizofrenice, fie ca sunt psihoze - este sindromul post-avort.

Medicii incearca sa trateze aceste afectiuni de multe ori prin medicamente, dar de multe ori femeile ajung la medici sau la psihiatru. Se poate spune ca, fiind o boala sufleteasca, inca nu s-a vazut un sindrom post-avort vindecat nici cu medicamente, nici cu socuri electrice, unde se ajunge de multe ori, dupa depresii nervoase cronice, psihoze sau chiar reactii schizofrenice, ajungandu-se chiar la schizofrenie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.