Avortul

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.85

nivel: Facultate

Impunerea din partea societatii a unei conduite conduce intotdeauna la efecte negative, traumatizante. Intreruperea de sarcina voluntara efectuata in conditii de spital sau cabinet medical privat poate fi realizata in mai multe feluri: prin chiuretaj (clasic, cu chiureta), prin aspiratie (cu un vacuum care "aspira" sarcina din uter), sau prin administrare de medicamente care provoaca avortul. Prim[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Avortul

Impunerea din partea societatii a unei conduite conduce intotdeauna la efecte negative, traumatizante. Intreruperea de sarcina voluntara efectuata in conditii de spital sau cabinet medical privat poate fi realizata in mai multe feluri: prin chiuretaj (clasic, cu chiureta), prin aspiratie (cu un vacuum care "aspira" sarcina din uter), sau prin administrare de medicamente care provoaca avortul. Primele doua metode pot fi efectuate cu anestezie locala, sau, mult mai elegant si fara a stresa pacienta, cu anestezie generala (pacienta adormita viseaza si cand se trezeste este totul rezolvat).

1. Ce este avortul medicamentos?
Este o metoda nechirurgicala de intrerupere a sarcinii nedorite, recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii, ca fiind eficienta si fara de riscuri. Aceasta metota este folosita de catre femeile din tarile dezvoltate din Europa pe parcursul a mai mult de 10 ani, fiind recunoscuta in 33 tari ale lumii (Franta, Germania, S.U.A., Ucraina, Rusia, Moldova, China, India etc.

2. Cit de eficient este avortul medicamentos?
Eficacitatea metodei constituie in mediu 95-98% si depinde de regimul corect de administrare a preparatelor si de termenul sarcinii.
3. Cum actioneaza avortul medicamentos?
Aceasta metoda consta din doua etape: la prima etapa se administreaza preparatul, ce impiedica dezvoltarii oului fetal, la cea de a doua - se administreaza preparatul, ce provoaca contractarea uterului si expulzia de sinenstatator a sarcinii.

4. Care e e regimul de administrare a preparatelor in cazul unui avort medicamentos?
In prima zi, in timpul vizitei la medic, se administreaza primul preparat, peste 1-3 zile e necesar de a administra al doilea preparat (in clinica sau acasa, la alegerea femeii).

5. Ce simptome pot fi asteptate dupa administrarea preparatelor pentru avortul medicamentos?
Crampele in josul abdomenului, ce pot fi reduse, administrind preparate antiinflamatoare precum paracetamol, diclofenac, chetanov etc.Eliminarea oului fetal ce se asociaza cu o hemoragie mai abundenta.Eliminari sanguinolente moderate sau neinsemnate pe parcursul a 1-3 saptamini sau chiar pina la urmatoarea menstruatie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.