Avort sau infanticid

3x puncte

categorie: Filosofie

nota: 8.43

nivel: Liceu

Atunci când căsătoriile inter-rasiale sunt respinse, cel mai adesea sunt respinse deoarece rodul reproducerii lor este considerat că aduce ofensă rasei dominante. De exemplu, copiii rezultaţi din căsătoriile între albi şi Afro-americani sau între albi şi şi Asiatici, sau între albi şi oricare alt grup, sunt consideraţi a nu fi suficient de albi. Imediat ce î[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Avort sau infanticid

Atunci când căsătoriile inter-rasiale sunt respinse, cel mai adesea sunt respinse deoarece rodul reproducerii lor este considerat că aduce ofensă rasei dominante. De exemplu, copiii rezultaţi din căsătoriile între albi şi Afro-americani sau între albi şi şi Asiatici, sau între albi şi oricare alt grup, sunt consideraţi a nu fi suficient de albi. Imediat ce începem să spunem lucrurilor pe nume astfel, începem să vedem legătura între avort şi rasism1 care este inerentă unei astfel de atitudini faţă de căsătoriile inter-rasiale. Dacă naşterea unui copil care nu este alb este văzută ca un rezultat nedorit al căsătoriilor inter-rasiale, se poate oare ca acest punct de vedere să fie regăsit şi în folosirea avortului cu scopul de a reduce prevalenţa non-albilor într-o cultură dominantă albă?

Strâns legate de implicaţiile rasiale ale avortului sunt implicaţiile alegerii sexelor. Şi aici nu mă refer simplistic la faptul că această problemă pivotează în jurul dreptului femeii de a alege ce se întâmplă cu corpul ei - cum ni se spune deseori. Ci mă refer la faptul că milioane de avorturi din lumea întreagă sunt făcute pentru alegerea sexului. Bebeluşii de sex feminin nenăscuţi sunt omorâţi în mod sistematic, pentru că sunt preferaţi bebeluşi de sex masculin.
Milioane de avorturi în lumea întreagă sunt rezultatul discriminării sexuale şi a rasismului

Milioane de avorturi în lumea întreagă sunt rezultatul discriminării rasiale şi sexuale. Prin "rezultat" mă refer la faptul că aceste avorturi au rădăcini în rasism şi discriminare sexuală, iar ce rezultă este ceea ce rasiştii şi discriminatorii sexuali şi-ar dori - şi anume să existe mai puţini negri (aşa cum îşi doresc în Statele Unite) sau mai puţine fete (aşa cum îşi doresc în India şi China).

Scopul meu astăzi este să expun încă un lucru rău pe care îl aduce avortul, pe lângă toate celelalte rele pe care le aduce - şi sunt multe rele având în vedere că avortul răneşte femei, răneşte prunci, răneşte bărbaţi, răneşte societatea, şi îi aduce dezonoare lui Dumnezeu. Scopul meu de astăzi este să expun în lumina Scripturii - lumina lui Isus Cristos - şi acest rău, şi anume că: Milioane de avorturi în lumea întreagă sunt rezultatul rasismului şi a discriminării sexuale.
Cele patru măsuri radicale progresive în Exod 1:1-22

Înainte de a ilustra acest lucru mai clar, haideţi să-l privim în lumina Scripturii.

În Exod 1:1-22 vedem gruparea etnică predominantă, Egiptenii, luând patru măsuri radicale progresive pentru a elimina ameninţarea unei alte grupări etnice, Israel.

Observaţi ameninţarea din versetele 8 şi 9: "Peste Egipt s-a ridicat un nou împărat care nu cunoscuse pe Iosif. El a zis poporului său: Iată că poporul copiilor lui Israel este mai mare şi mai puternic decât noi". Israel era un popor diferit. Ei nu erau Egipteni. Nu aparţineau de fapt locului aceluia. Erau o entitate etnică, culturală şi religioasă străină de Egipteni. Şi se înmulţeau. Aceasta era ameninţarea.Acum urmăriţi cele patru măsuri radicale progresive pe care le-a luat împăratul Egiptului pentru a elimina această ameninţare. În mod evident, nu s-au simţit liberi să îi omoare pur şi simplu pe toţi, aşa cum a făcut Hitler. Ameninţarea putea fi înlăturată şi prin metode mai indirecte. Cum?

1. Egiptenii i-au făcut sclavi (Exod 1:11-12)

Mai întâi, Egiptenii i-au înrobit. Exod 1:11-12. "Şi au pus peste ei isprăvnicei, ca să îi asuprească prin munci grele. Astfel a zidit el cetăţile Pitom şi Ramses, ca să slujească de hambare lui Faraon. Dar cu cât îl asupreau mai mult, cu atât se înmulţea şi creştea; şi s-au scârbit de copiii lui Israel". Prima măsură nu a adus rezultatul scontat.

2. Egiptenii au înăsprit robia (Exod 1:13-14)

În al doilea rând, ei au înăsprit robia şi au devenit mai duri şi fără de milă. Exod 1:13-14. "Atunci Egiptenii au adus pe copiii lui Israel la o aspră robie. Le-au făcut viaţa amară prin lucrări grele de lut şi cărămizi, şi prin tot felul de lucrări de pe câmp; şi în toate muncile acestea pe care-i sileau să le facă, erau fără nici un pic de milă". Evident, nici această măsură nu a fost suficientă pentru a-i slăbi. Astfel că au recurs la măsura numărul trei.

3. Împăratul Egiptului a dat poruncă moaşelor evreilor să omoare toţi pruncii de parte bărbătească la naştere (Exod 1:15-16)

În al treilea rând, împăratul a dat poruncă moaşelor să omoare pruncii de parte bărbătească la naştere. Exod 1:15-16. "Împăratul Egiptului a poruncit moaşelor Evreilor, numite una Şifra şi cealaltă Pua, şi le-a zis: <
4. Împăratul Egiptului a dat poruncă întregului Egipt să ucidă pruncii evrei de parte bărbătească (Exod 1:22)

În al patrulea rând, împăratul a dat poruncă întregului Egipt (nu doar moaşelor) să omoare pruncii evrei de parte bărbătească. Exod 1:22. "Atunci Faraon a dat următoarea poruncă la tot poporul lui: <
Patru observaţii pentru a vedea analogia între vremurile de atunci şi vremurile de astăz


Să facem câteva observaţii pentru a vedea analogia între situaţia de atunci şi situaţia avorturilor în lumea noastră de astăzi.

1. Infanticidul mascat l-a precedat pe cel pe faţă

Mai întâi, observaţi cum Faraonul Egiptului a încercat infanticidul mascat înainte de a trece la cel pe faţă. Dacă ar fi putut determina pe moaşe să omoare pruncii de sex bărbătesc la naştere, totul ar fi apărut ca o moarte naturală. Cum ar fi putut face aşa ceva? La fel cum o facem noi în zilele noastre. Noi îl numim avort parţial la naştere, numai că ei ar proceda cu mai multă sensibilitate. Ei ar aştepta ieşirea capului pruncului, şi înainte ca întreg corpul să iasă afară şi bebeluşul să poată plânge, ei l-ar strânge de gât până ar muri, iar abia apoi ar scoate tot trupul afară.

Această formă mascată de infanticid seamănă mult cu avorturile din zilele noastre, încât între cele două nu este nici o diferenţă semnificativă din punct de vedere moral.2 De fapt, un mod adecvat de a descrie avortul este termenul infanticid mascat. Aceasta înseamnă: omorârea pruncilor într-un mod în care oamenii să nu o perceapă ca omorâre a pruncilor. Acesta este motivul pentru care cuvântul avort există. Anumite cuvinte sunt special create pentru a masca realitatea, la fel cum sunt create proceduri cu acelaşi scop. "Avortul" este omorârea mascată a pruncilor, la fel cum împăratul Egiptului a vrut să mascheze uciderea pruncilor.

2. Infanticidul mascat a fost selectiv

A doua observaţie: infanticidul mascat sau avortul parţial la naştere, a fost selectiv. În acest caz, ucideţi doar băieţii. Acesta nu este identic cu avortul pentru selecţia sexului practicat în zilele noastre. Este doar o analogie, ceva care ne atrage atenţia. Ne trezeşte la realitatea că astfel de lucruri se întâmplă - din motive diferite, în perioade de timp diferite.

3. Infanticidul mascat a fost impus pe motive entice

A treia observaţie: observaţi că acest infanticid mascat, avortul parţial la naştere, a fost impus pe motive etnice. Să faceţi asta numai evreilor. Ei sunt ameninţarea. Din nou o chemare la trezire, un semnal de alarmă. Purificările rasiale se întâmplă. Au loc în mai multe moduri decât vă închipuiţi. De exemplu, există pe internet un joc video intitulat Purificare Etnică (nu recomand vizitarea acelui site). Jocul însă, este descris în felul următor:

"Jocul video cel mai incorect din punct de vedere politic, care a fost realizat vreodată. Alergi prin ghetou împuşcând diverşi negri în încercarea de a intra la metrou, unde evreii s-au ascuns pentru a evita masacrul. Apoi, dacă ai noroc... poţi să-i arunci în aer pe evrei în timp ce îi auzi strigând: <", în timp ce te apropii de centrul lor de comandă".

4. Dumnezeu a răsplătit nesupunerea civilă care a refuzat participarea la infanticidul mascat

A patra observaţie: Dumnezeu a răsplătit nesupunerea civilă care a refuzat participarea la infanticidul mascat. Exod 1:17-21.

"Dar moaşele s-au temut de Dumnezeu şi n-au făcut ce le poruncise împăratul Egiptului: ci au lăsat pe copiii de parte bărbătească să trăiască. Împăratul Egiptului a chemat moaşele şi le-a

zis: "Pentru ce aţi lăsat pe copiii de parte bărbătească să trăiască?" Moaşele au răspuns lui Faraon: <> Dumnezeu a făcut bine moaşelor; şi poporul s-a înmulţit şi a ajuns foarte mare la număr. Pentru că moaşele s-au temut de Dumnezeu, Dumnezeu le-a făcut case."

Împăratul a zis: omorâţi pruncii de parte bărbătească. Moaşele au refuzat. Iar Dumnezeu le-a binecuvântat pentru că au făcut ce este bine şi nu au ascultat de împărat. Nu voi comenta acum dacă a fost necesar ca ele să mintă în acest proces. Ce putem totuşi menţiona, este că minciuna lor nu l-a oprit pe Dumnezeu să găsească plăcere în ele şi în curajul ("pro-viaţă") a refuzului lor de a ucide pruncii, şi a refuzului lor de a face în aşa fel încât să pară că ei nu au fost omorâţi.
« mai multe referate din Filosofie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.