Avocatul

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

Societatea moderna a inregistrat o dezvolAZtare accentuata in toate domeniile vietii. Chiar si problematicile litigioase au capatat un grad ridicat de dificultate, de o complexitate aparte.Studierea fenomenul, aflarea cailor si modalitatilor de rezolvare a litigiilor il poate pune pe potentialul justitiabil in fata unor situatii de fapt carora nu le va putea face fata in lipsa unei preAZgatiri con[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Avocatul

Societatea moderna a inregistrat o dezvolAZtare accentuata in toate domeniile vietii. Chiar si problematicile litigioase au capatat un grad ridicat de dificultate, de o complexitate aparte.Studierea fenomenul, aflarea cailor si modalitatilor de rezolvare a litigiilor il poate pune pe potentialul justitiabil in fata unor situatii de fapt carora nu le va putea face fata in lipsa unei preAZgatiri continue, adecvate la noile cerinte ale societatii. De multe ori stii ca ai dreptate, dar acesta nu-ti este recunoscuta de cel care trebuie, din lipsa puterii de a convinge pe cel in drept sa stabileasca adevarul prin mijloacele si modalitatile specifice.

De aceea, o justitie moderna - de tipul celei la care tindem si noi - nu se va putea realiza (pe langa un corp de magistrati de elita) fara un corp de juristi in general si in mod deosebit de avoAZcati, care sunt atrasi si trebuie sa contribuie la infaptuirea actului de justitie, fapt ce presupune un inalt profesionalism, debarasarea de mentalitatile invechite ce au tinut de o justitie limitata si, nu in ultimul rand, devotament, constiinta si buna-credinta.
La prima vedere putem afirma ca pentru a profesa cu succes avocatura este nevoie de talent, insa practica dovedeste ca talentul este perfectionarea continua a inzestrarilor existente in fiecare dintre noi si indeosebi a inteligentei.

Cunostintele si inalta pregatire a avocatului, il ajuta mai mult sau mai putin la derularea procedurilor si a respectarii principiilor ce guverneaza judecata cauzelor, la demonstrarea si convingerea cu privire la dreptul pierdut, in contextul general pe care judecatorul trebuie sa-l respecte, cel al impartialitatii si al unui rol activ echidistant si nepartinitor. Practica a demonstrat totusi, ca o exceptie de la regula , ca in unele situatii, e drept mai simple, desi partile implicate

nu aveau pregatire juridica, acestea au stiut sa-si apere interesul si chiar sa colaboreze cu instanta potrivit proceAZdurilor, in vederea stabilirii adevarului, Aceeasi practica judiciara a demonstrat ca in procesele cu un grad ridicat de dificultate si complexitate nu pot face fata decat adevaratii profesionisti, care sunt avocatii .
Cel mai important scop al exercitarii acestei profesii il reprezinta promovarea si apararea drepturilor, libertatilor si intereselor legitime ale persoanelor fizice si ale persoanelor juridice, avocatul supunandu-se in primul rand legii si statutului profesiei sale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.