Aventurile lui Tom Sawyer de Mark Twain

5x puncte

categorie: Romana

nota: 9.53

nivel: Gimnaziu

Referat despre Aventurile lui Tom Sawyer de Mark Twain
Într-o zi mătușa Polly îl puse pe Tom să văruiască gardul de la stradă , ceea ce n-ul încântă, lui stândui gândul numai la gârlă și la joacă. Neavând de ales el a început să văruiască gardul, rugându-l pe fratele său Sid, să-l ajute, dar el refuză. Fiind un băiat deștept nu prea îi plăcea școala, singurul lucru cel atrăgea era prietena[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Aventurile lui Tom Sawyer de Mark Twain

Referat despre Aventurile lui Tom Sawyer de Mark Twain
Într-o zi mătușa Polly îl puse pe Tom să văruiască gardul de la stradă , ceea ce n-ul încântă, lui stândui gândul numai la gârlă și la joacă. Neavând de ales el a început să văruiască gardul, rugându-l pe fratele său Sid, să-l ajute, dar el refuză. Fiind un băiat deștept nu prea îi plăcea școala, singurul lucru cel atrăgea era prietena lui Becky la care ținea foarte mult.

Prietenul lui Tom pe nume Huckleberry Finn era un băiat ,,al străzii'' fără părinți cu care își petrecea mai tot timpul. Prima năzdrăvănie pe care au facut-o împreună a fost vizita cimitirului pe timp de noapte alaturi de o pisică neagră și moartă adusă de Huckleberry. Cu această pisică ei sperau să scape de negi prin anumite descântece. Ajungând în cimitir , au avut o surpriză neașteptată.

Trei indivizi pe nume Injun Joe, Dr. Robinson și Muff Poter care căutau un mormânt pe care să-l dezgroape. În tot acest timp Tom împreuna cu Huckleberry stăteau ascunși pentru a nu fi văzuți , când deodată între acei indivizi s-a iscat o ceartă urmată de asasinarea doctorului Robinson.Fiind îngroziți de ceea ce au văzut, cei doi băieți au fugit spre casă.A doua zi dimineața oamenii au găsit oribila crimă. Toți din oraș îl învinuiau pe Muff Poter, iar el fiind arestat.

Tom împreună cu Huck au jurat că nu vor spune nimănui ceea ce au văzut.Tom și Huck erau foarte îngroziți . Zilele au trecut iar lui Tom îi ardea de noi aventuri, așa că într-o zi întâlninduse cu Joe Harper și cu Huckleberry Finn, le-a propus să se facă pirați.Într-o noapte fiecare a adus de mâncare și au plecat împreună pe o insulă din apropierea orășelului. Cât timp ei au stat pe insulă oamenii din orășel îi căutau neîncetat. Dar această căutare a fost în zadar deoarece nu i-au găsit. Toți au crezut că băieți au murit așa că matușa Polly împreună cu doamna Harper s-au hotărât să le facă prohodul duminica. În timp ce se oficia slujba cei trei copii au intrat pe ușa bisericii. Toată lumea s-a bucurat, mai ales mătușa Polly și doamna Harper,care și-au îmbrățișat copiii chiar și pe Huckelberry.

După câteva zile a fost judecata lui Muff Poter. La judecată au venit Injun Joe și Tom. Tom a fost chemat să de-a declarație.El se uită la Injun Joe și a început să-i fie frică, dar în final a spus tot ce a văzut, iar între timp Injun Joe a dispărut. De atunci Tom nu mai dormea liniștit noaptea de frica lui Injun Joe.

A trecut ceva timp de când a fost judecata lui Muff Poter, iar Tom împreună cu Huck au început să caute comori. Tom era sigur căci comorile se găsesc unde sunt copaci scorburoși sau în casele cu stafii.Au căutat în locurile cu copaci scorburoși dar nu au găsit, iar în final ei au hotărât să caute într-o casă cu stafii.Când au început să caute după comoară la o casă cu stafii, ei au auzit zgomote așa că s-au ascuns în podul casei. Cei care au produs zgomotul au fost Injun Joe împreună cu un priten de-al său.Ei au venit în acea casă pentru a ascunde o comoară.Au văzut uneltele lăsate de Tom și Huck și s-au gandit să îngroape comoara în altă parte. Becky fata de care îi plăcea lui Tom, a organizat o mică excursie.

Când au mers in excursie ei au vizitat o peșteră care era precum un labirint. Tom și Becky s-au pierdut iar ei au stat în peșteră timp de două,trei zile.Cu toții îi căutau pe Becky și pe Tom. Cât timp copiii au stat în peșteră Tom la văzut pe Injun Joe.Oamenii nu i-au găsit dar Tom a găsit ieșirea din peșteră. Ieșirea găsită de Tom era prin apropierea fluviului Mississipi. Cu toții s-au bucurat foarte mult de apariția copiilor.Tatăl lui Becky pentru a fi sigur că nimeni nu va mai intra în peșteră s-a hotărât să o închidă. Când Tom a auzit că peștera a fost închisă le-a spus tuturor că acolo se află Injun Joe. Aproape toți oameni au pornit spre peșteră în căutarea lui, dar când peștera a fost deschisă lau găsit pe Joe mort la intrarea în peșteră. Tom și Huck s-au dus în peșteră după comoara ascunsă de Injun Joe.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.