Aventura cunoasterii

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.82

nivel: Facultate

Dupa cum cunoasterea este o aventura, in orice aventura, mai mult decat intr-o ac]iune banala, este cunoastere, cunoastere de sine si cunoasterea a universului. Iar daca marile calatorii si faimoasele descoperiri geografice au limitat mult zonele necunoscute de pe Terra, au ramas inca neexplorate adancurile universului, ca si adancurile, nu mai pu]in abisale, ale sufletului uman, mereu surprinzato[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Aventura cunoasterii

Dupa cum cunoasterea este o aventura, in orice aventura, mai mult decat intr-o ac]iune banala, este cunoastere, cunoastere de sine si cunoasterea a universului. Iar daca marile calatorii si faimoasele descoperiri geografice au limitat mult zonele necunoscute de pe Terra, au ramas inca neexplorate adancurile universului, ca si adancurile, nu mai pu]in abisale, ale sufletului uman, mereu surprinzator si capabil de noi valen]e. {i, poate cea mai incitanta aventura dintre toate, ramane aventura propriei cunoasteri, unde fiecare pas in cunoasterea universului, fiecare experien]a traita, este o treapta in dezvoltarea si definirea propriei personalita]i.

Neprevazutul, schimbarile frecvente de cadru, mobilitatea ac]iunii, sunt caracteristici ale romanului "Toate panzele sus", dominat de spiritul fascinant al aventurii. Aventura care o traiesc personajele romanului este un act de cunoastere, indreptat atat catre exterior, cat si catre sine, catre lumea interioara. Spa]iul larg in care circula - sunt parcurse marile si oceanele lumii, pornind de la gurile Dunarii si ajungand pana in indepartate }ara de Foc - are drept consecin]a o bogata experien]a de cunoastere in plan geografic, ca urmare a contactului cu noi teritorii.

~ntalnirea cu oameni noi - negustori, bastinasi, pira]i, func]ionari plictisi]i, duce la cunoasterea umana. Aceasta este dublata de cunoasterea sufleteasca, determinata de confruntarea cu necunoscutul, in urma careia sunt scoase in eviden]a trasaturi morale astfel ascunse, ajutand la descoperirea sinelui.

~nfruntand marile si oceanele lumii, echipajul condus de Anton Lupan are de depasit numeroase piedici. Aventurile prin care trec ii fac sa-si demonstreze calita]ile: curajul, spiritul de sacrificiu, intui]ia, inteligen]a. Numeroasele sunt momente de infruntare cu for]e vrasmase: atacuri ale pira]ilor, indiferen]a sau sicanele autorita]ilor din porturi, furtuni si uragane, calduri insuportabile si ploi reci.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.