Avantajele unificarii popoarelor

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.76

nivel: Liceu

Conducatorii politici isi inchipuie, de multe ori, ca destinul unei tari este in miinile lor. Poate, citva timp, pot sa aiba aceasta iluzie, dar aceasta nu dureaza. Toti aceia care au crezut ca totul depindea de ei au sfirsit rau. Tiranii sfirsesc intotdeauna rau: fac sa cada citeva capete, si apoi intr-o zi, va cadea capul lor, intr-o maniera sau alta. Caci, in realitate, nu oamenii [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Avantajele unificarii popoarelor

Conducatorii politici isi inchipuie, de multe ori, ca destinul unei tari este in miinile lor. Poate, citva timp, pot sa aiba aceasta iluzie, dar aceasta nu dureaza. Toti aceia care au crezut ca totul depindea de ei au sfirsit rau. Tiranii sfirsesc intotdeauna rau: fac sa cada citeva capete, si apoi intr-o zi, va cadea capul lor, intr-o maniera sau alta. Caci, in realitate, nu oamenii cit de puternici ar fi ei dirijeaza destinul omenirii, ci foarte inalte Entitati invizibile care observa si controleaza cursul evenimentelor.

Priviti toate aceste imperii formidabile care au facut sa tremure lumea, si care au disparut, ingropate in pulbere sau in nisipurile desertului. Da, exista alte Inteligente, alte Forte care lucreaza intr-un scop pe care noi nu il cunoastem. Trebuie deci ca oamenii sa incerce sa inteleaga si sa fie mai smeriti, daca nu, mai devreme sau mai tirziu, isi vor sparge capul. Chiar si societatile secrete care credeau ca vor domina lumea, n-au ajuns niciodata s-o faca, si mule dintre ele au si disparut astfel.

In timp ce, acei care urmeaza proiectele Divinitatii, marii Initiati, chiar daca au fost adesea calcati in picioare si masacrati, idealul lor, acesta n-a disparut niciodata. Caci proiectele Divinitatii inseamna totdeauna mintuirea omenirii, eliberarea, fericirea sa, si ele se vor realiza!Dragii mei frati si surori, Fraternitatea Alba Universala este aici pentru a reaminti oamenilor ca sunt copiii aceluiasi Tata, Dumnezeu, care le da viata, si a aceleiasi Mame, natura. Atunci, pentru ce sa se macelareasca? Pentru ce sa lupte unii contra altora?

Este monstruos, lipsit de sens. Vedeti, nu putem obiecta cu nimic la aceasta. Acceptind acest adevar, nu mai putem continua sa ne separam, sa ne detestam, nu este logic. Trebuie sa traim in concordanta cu acest adevar, sau atunci trebuie decis sa-l refuzam, va fi mai corect asa. Cind nu ai nici acelasi tata, nici aceeasi mama, in cel mai rau caz este permis a te lupta, dar sa faci ca multi crestini care, afirmind aceasta credinta, se macelaresc intre ei si ii macelaresc si pe altii, atunci aceasta nu mai merge, este o contradictie formidabila!
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.