Auzul - functiile auzului

1x punct

categorie: Biologie

nota: 7.40

nivel: Gimnaziu

Urechea percepe undele sonore dirijate de pavilion,adica vibratile apei sau ale aerului.In vid sunetul nu se propaga.Unitatea de masurare a fregventei o reprezinta numarur de vibratii pe secunda,adica Hertz(Hz).

Urechea umana poate percepe sunetele foarte joase de la 16 Hz si pana la cele mai ascutite de la 20.000 Hz.Sunetele cu frecventa mai joasa decat amplitudinea perceptei spe[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Auzul - functiile auzului

Urechea percepe undele sonore dirijate de pavilion,adica vibratile apei sau ale aerului.In vid sunetul nu se propaga.Unitatea de masurare a fregventei o reprezinta numarur de vibratii pe secunda,adica Hertz(Hz).

Urechea umana poate percepe sunetele foarte joase de la 16 Hz si pana la cele mai ascutite de la 20.000 Hz.Sunetele cu frecventa mai joasa decat amplitudinea perceptei specificate mai sus poarta denumirea de infrasunete,iar cele cu fregventa mai inalta se numesc ultrasunete.

Urechea nu este numai un organ al auzului. Canalele semicirculare formeaza organului echilibrului. Din acest motiv problemele urechii pot cauza nu numai probleme de auz dar si de echilibru.

Functionarea organului auzitiv
Pavilionul urechii capteaza undele sonore semanator unei palnii,astfel,prin intermediul canalului auditiv exterior,acestea ajung la timpan aproape dublu amplificate.Timpanul,aceasta membrana subtire,separa urechea externa de ea medie.

Urechea medie
Urechea medie este compusa dintr-o cavitate si trompa lui Eustachr.Cele 3 oscioare din cavitatea urechi medii,care formeaza lantul oscicular auditiv sunt:ciocanelul,nicovala si scarita.Ele transmit mai departe sunetul:vibratile timpanului se transmit mai intai la ciocanel,cate la randul sau loveste nicovala.Nicovala transmite miscarea scaritei,a careia baza atinge membrana ferestrei ovale.

Urechea interna
Membrana ferestrei ovale transmite vibratia cocheei.In aceasta,prin intermediul organului lui Coti,vibratiile se transforma in impulsuri electrice.Impulsurile sunt transmise catre scoarta celebrala prin intermediul nervului auditiv aflat in acest canal .Stimul astfel creat este perceput ca sunet.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.