Autovindecarea

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.25

nivel: Facultate

Inainte de a utiliza palmele in vederea ajutarii cu energie, este util a face urmatorul exercitiu: stand in picioare cat mai relaxat, se inspira profund pe nas iar pe expirare se "trimite" energia spre crestetul capului, se inspira din nou, dar de data aceasta odata cu expiratia energia se focalizeaza spre locul dintre anus si organele genitale. Trimitem deci alternativ energie cand spre crestet ([...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Autovindecarea

Inainte de a utiliza palmele in vederea ajutarii cu energie, este util a face urmatorul exercitiu: stand in picioare cat mai relaxat, se inspira profund pe nas iar pe expirare se "trimite" energia spre crestetul capului, se inspira din nou, dar de data aceasta odata cu expiratia energia se focalizeaza spre locul dintre anus si organele genitale. Trimitem deci alternativ energie cand spre crestet (centrul energetic Sahashrara), cand spre zona dintre anus si organe genitale (centrul energetic Muladhara).

Acest exercitiu are ca scop activarea mai puternica a celor doi centri, creand tot odata un echilibru Yin--Yang a sistemului energetic propriu. Este bine ca acest exercitiu sa-l efectuam zilnic, timp de 5-10 minute, avand grija sa nu fortam procesul respiratiei.Acum suntem gata, dupa o frecare usoara a palmelor, sa aplicam pe o zona bolnava palma dreapta (la stangaci, palma stanga), lasand cealalta palma deschisa si orientata in sus. Dupa o oarecare experienta se vor putea pune ambele palme pe zonele bolnave. Nu tineti palmele lipite de zona bolnava mai mult de 5-10 minute.

Daca in aceasta perioada va simtiti obositi sau aveti o stare de moleseala accentuata, trebuie sa va opriti si sa va odihniti. La finalul sedintei mainile se vor scutura puternic de cateva ori, gandindu-ne ca aruncam in pamant sau intr-un foc imaginar toate "deseurile" de energie negativa. Este bine sa se lucreze cu mana dreapta pe partea stanga a bolnavului iar cu mana stanga pe partea dreapta a acestuia. Aceasta deoarece se tine cont, de cele mai multe ori, de polaritatea palmelor si a partilor corpului.

Astfel, putem considera ca palma si partea dreapta a corpului este plus, iar palma si partea stanga a corpului este minus. Prin diferenta de polaritate, energia va circula mult mai bine. Daca zona pe care trebuie aplicata palma este mare (de exemplu, plamanii), aceasta va fi aplicata cu degetele rasfirate, daca zona este mica (de exemplu, ochii), palma va fi aplicata cu degetele lipite. Nu este necesar intotdeauna ca palmele sa fie asezate direct pe piele, dar este indicat in cazurile de entorse, fracturi, diverse traumatisme fizice etc.

Este bine ca pacientul sa fie imbracat in haine lejere, daca se poate din bumbac sau alte fire naturale si sa inlature obiectele din metal (cercei, bratari, inele etc.). Utilizarea ca element ajutator a cristalului de cuart.Pentru a amplifica fluxul de energie prin palme putem utiliza in mana stanga un cristal de cuart cu varful orientat inspre centrul palmei. Palma dreapta va fi asezata pe zona bolnava. Cu cat cristalul va fi mai limpede, cu atat vibratiile care vor fi amplificate vor fi mai inalte iar energia va circula mai liber prin el. Pentru a putea fi utilizat, cristalul de cuart trebuie purificat si trebuie "acordat" cu vibratiile utilizatorului.

Purificarea cristalului se face in felul urmator: timp de 30 de zile acesta va fi tinut intr-un vas transparent cu apa si sare (de preferat sare marina), 3-4 lingurite la 1/2 litru de apa, cu amplasarea vasului la lumina solara. Razele soarelui vor patrunde si vor energiza cristalul, iar solutia salina va extrage informatia si energia parazita din cristal. Pentru a ne acorda cu acest minunat prieten, il vom purta 2-3 saptamani cu noi, intr-un buzunar, din cand in cand neuitand sa-l scoatem la lumina.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.