Autosugestia terapeutica

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.94

nivel: Facultate

Sa presupunem acum ca va treziti, brusc, bolnav. Va indreptati catre un cabinet medical cu o imensa neliniste. Imagini amenintatoare, cum ar fi acelea ale unor boli incurabile, cu sfarsit fatal, va napadesc. Refuzati sa le dati ascultare! Alungati-le imediat ce apar, spunandu-va ca simptomele care va afecteaza nu sunt decat rezultatele reactiei de aparare a organismului, care isi mobilizeaza e[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Autosugestia terapeutica

Sa presupunem acum ca va treziti, brusc, bolnav. Va indreptati catre un cabinet medical cu o imensa neliniste. Imagini amenintatoare, cum ar fi acelea ale unor boli incurabile, cu sfarsit fatal, va napadesc. Refuzati sa le dati ascultare! Alungati-le imediat ce apar, spunandu-va ca simptomele care va afecteaza nu sunt decat rezultatele reactiei de aparare a organismului, care isi mobilizeaza exemplar fortele pentru restabilirea echilibrului rupt. In consecinta, nu spuneti: Sunt bolnav, ci: Sunt pe cale de a ma vindeca.

In continuare, straduiti-va sa ramaneti calm. Daca e cazul, rugati-i pe cei care va inconjoara sa va lase in pace, evitand galagia si agitatia. Destindeti-va fizic si moral (relaxare). Incercati sa atipiti, caci somnul lasa integral la dispozitia sistemului nervos vegetativ energiile organice. Iar daca durerea va impiedica sa va destindeti complet, repetati intruna formula: "Sunt calm... Muschii mei sunt relaxati... Nervii mei sunt destinsi... Sunt linistit... Atipesc".
Refuzati durerea

Pe de alta parte, in orice imprejurare v-ati afla, puteti face sa dispara - mai mult sau mai putin complet - simptomul durerii, indiferent de acuitatea lui. In acest sens, asezati palma pe acea parte a corpului care va doare si repetati foarte repede, aproape fara a va gandi: Trece... trece... Acest gen de mantra actioneaza ca un veritabil anestezic, dar numai cu conditia de a repeta de multe ori aceasta formula si de a nu va intreba prea devreme: "Oare dispare cu adevarat suferinta mea?", pentru ca exact atunci ea va reaparea.

Sa trecem acum la starile cronice. Cand ele sunt de origine nevropata sau psihosomatica, vindecarea lor prin sugestie se poate obtine rapid, iar uneori chiar instantaneu. Cand ele sunt neorganice, trebuie sa ne inarmam cu rabdare, intrucat tratamentul prin sugestie trebuie urmat multa vreme. Cu toate acestea, daca il aplicam cu incredere maxima si in mod perseverent, el face adesea adevarate minuni si reuseste acolo unde tratamente pur medicale au esuat.

Deci in toate cazurile, indiferent daca in joc intra tulburari nevropatice, psihosomatice sau organice, aplicati tehnica urmatoare:
1) Seara, in pat, dupa cateva miscari de respiratie profunda, urmate de un exercitiu de relaxare, rostiti in gand sau tare "comanda mentala" aratata mai sus. Repetand-o, sa va insoteasca gandul ca inconstientul vostru va opera in cursul noptii in sensul vindecarii, prin mijlocirea sistemului nervos vegetativ si a glandelor hormonale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.