Autostrada Bucuresti - Constanta intretinere curenta a autostrazii

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Se va trece maturatoarea in functiune deasupra zonei care trebuie curatata. Tipul de maturatoare care trebuie folosit va depinde de caracteristicile soselei si de utilizarea prevazuta. Pentru a se evita ridicarea in mod excesiv a prafului, poate fi indicat ca maturatoarea sa poata aplica o stropire usoara de apa in timp ce efectueaza maturatul, avand grija sa nu lase noroi rezidual. De asemenea po[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Autostrada Bucuresti - Constanta intretinere curenta a autostrazii

Se va trece maturatoarea in functiune deasupra zonei care trebuie curatata. Tipul de maturatoare care trebuie folosit va depinde de caracteristicile soselei si de utilizarea prevazuta. Pentru a se evita ridicarea in mod excesiv a prafului, poate fi indicat ca maturatoarea sa poata aplica o stropire usoara de apa in timp ce efectueaza maturatul, avand grija sa nu lase noroi rezidual. De asemenea poate fi util a se dispune de sistem de aspirare daca exista conducta de scurgere sau gauri de drenaj pe platforma, ceea ce este frecvent pe drumurile urbane.

Formarea bermei consta in reducerea materialului acumulat in berma pana la 4 cm sub nivelul pavajului si cu o inclinare de 6% fata de santul de scurgere, in asa fel incat sa se garanteze drenajul platformei si in partea posterioara imprastierea prafului de ciment cu o aplicare de 1 kg/m2, scarificat, presare si aplicare de erbicide.
Intretinerea va consta in degajarea manuala a bermei numai atunci cand nu este posibil sa se realizeze prin mijloace mecanice. Include colectarea gunoiului sau a altor obiecte care se gasesc pe acostament.

De asemenea se include aplicarea unui produs erbicid. Produsul poate actiona dupa trei principii diferite: prin absorbtia din sol prin radacinile plantei; prin contact cu frunzele plantei; sau prin actiune foliara (absorbit de catre frunze, este transportat de seva in intreaga planta unde se produce efectul).Se va dilua produsul cu apa, in conformitate cu instructiunile fabricantului.Tratamentul se va aplica cu un echipament care sa permita distributia omogena a tratamentului in zona dorita.

Aplicarea se va putea face cu o cisterna autopropulsata sau remorcata, mentinand duza de aplicare intotdeauna aproape de buruieni. Atunci cand tratamentul este necesar pe arii foarte restranse sau cu acces dificil, se va putea folosi un rezervor portabil cu tub de pulverizare, transportat manualIn aplicarea acestor tratamente se vor folosi mijloace, produse si procedee moderne, eficiente, netoxice si care nu deranjeaza persoanele sau autoturismele, fiind necesar a se comunica in prealabil Directiei competente formula, metoda si dozajul produsului care trebuie intrebuintat in fiecare caz.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.