Autorizarea conducatorilor auto

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.91

nivel: Facultate

Regulamentele UE se aplica oricarei peroane care conduce un autovehicul de marfa sau de pasageri si care se incadreaza in sfera reglementarilor UE.Regulile se aplica vehiculelor utilizate in sfera activitatilor lucrative ale unei firme. Ele nu se aplica la soferul unui autovehicul utilizat in scopuri pur personale (nu in cursul unei activitati comerciale sau lucrative) chiar cand autovehiculul in [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Autorizarea conducatorilor auto

Regulamentele UE se aplica oricarei peroane care conduce un autovehicul de marfa sau de pasageri si care se incadreaza in sfera reglementarilor UE.Regulile se aplica vehiculelor utilizate in sfera activitatilor lucrative ale unei firme. Ele nu se aplica la soferul unui autovehicul utilizat in scopuri pur personale (nu in cursul unei activitati comerciale sau lucrative) chiar cand autovehiculul in cauza depaseste pragul de greutate.

Regulamentele nu includ pe soferul care munceste pentru un al doilea patron si pentru care soferul nu presteaza activitatea de conducere auto in vehicule aflate sub incidenta regulamentului. Cu toate acestea, atunci cand lucreaza la un al doilea patron, soferul nu isi ia "perioada de odihna" si ca urmare acest timp nu poate fi trecut in contul odihnei zilnice/saptamanale impuse de regulament.
2.6 CONDUCEREA AUTO (CUMULATA)

Durata maxima de conducere auto, inainte de luarea unei pauze statutare este de 4,5 ore. Aceasta poate fi o singura perioada de conducere auto sau perioade mai scurte de timp totalizand 4,5 ore. Atunci cand s-au acumulat 4,5 ore de conducere auto, un sofer trebuie sa ia o pauza statutara inainte de a mai face altceva, daca nu cumva la acest moment el isi incepe odihna zilnica sau saptamanala. Termenul de conducere auto inseamna: fiind la volanul masinii in scopul de a-i controla deplasarea, fie in miscare fie stationand cu motorul in functiune.
2.7 CONDUCEREA AUTO ZILNICA

Perioada/perioadele de conducere zilnica dintre doua perioade zilnice de odihna nu trebuie sa depaseasca 9 ore. Cu toate acestea, se permite extinderea acestei perioade la 10 ore in numai 2 zile pe saptamana fara recuperare.Regulile UE cu privire la orele de munca si odihna ale soferilor nu specifica o limita a numarului de ore pe care un sofer le poate conduce intr-o perioada de timp fixa. Totusi, ele stipuleaza faptul ca, un sofer trebuie sa se odihneasca dupa nu mai mult de 6 perioade consecutive de conducere auto.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.