Autoritatile administratiei publice

5x puncte

categorie: Drept

nota: 9.87

nivel: Liceu

Autoritatile publice, sunt orice structuri publice (institutie, serviciu, regie autonoma, etc), centrale sau teritoriale, cu sau fara personalitate juridica, cu conducere colegiala sau unipersonala, infiintate prin lege sau pe baza legii, indiferent de sursa de finantare, care actioneaza cu putere publica. Sunt asimilate autoritatilor publice si le sunt aplicabile dispozitiile Codului de procedura[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Autoritatile administratiei publice

Autoritatile publice, sunt orice structuri publice (institutie, serviciu, regie autonoma, etc), centrale sau teritoriale, cu sau fara personalitate juridica, cu conducere colegiala sau unipersonala, infiintate prin lege sau pe baza legii, indiferent de sursa de finantare, care actioneaza cu putere publica. Sunt asimilate autoritatilor publice si le sunt aplicabile dispozitiile Codului de procedura administrativa, asociatiile si fundatiile de utilitate publica, precum si orice alte persoane sau structuri private, in masura in care actioneaza cu putere publica in vederea satisfacerii unui interes public, in temeiul legii sau a unui act administrativ.

Serviciul public este activitatea organizata sau autorizata de o autoritate publica, in scopul satisfacerii unui interes public. Serviciul public trebuie prestat in mod continuu si transparent, trebuie sa fie accesibil tuturor si nediscriminatoriu pentru destinatarii sai.
In baza Hotararii Consiliului Local al Municipiului Sfantu Gheorghe nr. 76/2005, incepand cu 01.04.2005 a luat fiinta Directia Politia Comunitara ca serviciu public, avand la baza Legea nr.371/2004 si Hotararea de Guvern nr. 2295/2004.

Cu data de 01.10.2005 Consiliul Local, prin H.C.L. nr. 150, aproba infiintarea Politiei Comunitare ca structura cu personalitate juridica in cadrul aparatului propriu de specialitate al Consiliului Local.
Politia Comunitara a Municipiului Sf. Gheorghe este infiintata, organizata si functioneaza, in baza prevederilor Legii nr. 371 din 20.09.2004, a Hotararii Guvernului nr.2295/2004 si a prevederilor prezentului Regulament, ca serviciu public de interes local, cu personalitate juridica, in subordinea Consiliului Local si sub conducerea Primarului Municipiului Sf. Gheorghe.[HCL nr.150, art.1]

Politia Comunitara este o structura administrativa, aflata in subordinea primarului, care pune in aplicare legislatia data in competenta si dispozitiile primarului, strict orientate catre comunitatea locala.Infiintarea Politiei Comunitare in Sf. Gheorghe este o consecinta fireasca a amplelor schimbari care s-au produs la nivelul intregii societati prin aderarea la valorile europene si euro-atlantice, respectiv a descentralizarii administratiei publice. Descentralizarea reprezinta procesul transferului de autoritate si responsabilitate administrativa si financiara de la nivel central la nivel local.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.