Autopsia

1x punct

categorie: Drept

nota: 9.09

nivel: Facultate

Este un fisier tip doc si are 11 pagini.

Expertiza medico-legala (autopsia) reprezinta una dintre cele mai importante expertize in practica medico-legala curenta. Activitatea se desfasoara intr-un cadru legislativ bine definit. Unele reglementari privind expertiza medico-legala pe cadavru sunt prevazute in Codul de Procedura Penala, dar reglementarile specifice referitoare la aceast[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Autopsia

Este un fisier tip doc si are 11 pagini.

Expertiza medico-legala (autopsia) reprezinta una dintre cele mai importante expertize in practica medico-legala curenta. Activitatea se desfasoara intr-un cadru legislativ bine definit. Unele reglementari privind expertiza medico-legala pe cadavru sunt prevazute in Codul de Procedura Penala, dar reglementarile specifice referitoare la aceasta activitate se gasesc in legislatia actuala privind organizarea si functionarea institutiilor de medicina legala si in normele procedurale privind efectuarea expertizelor, a constatarilor si a altor lucrari medico-legale.

Conform art.189 din Codul de Procedura Penala, "autopsia medico-legala se dispune de catre organul de urmarire penala sau de catre instanta de judecata, in caz de moarte violenta sau cand aceasta este suspectata de a fi violenta sau cand nu se cunoaste cauza mortii ori exista o suspiciune rezonabila ca decesul a fost cauzat direct sau indirect printr-o infractiune ori in legatura cu comiterea unei infractiuni".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.