Automobilul

5x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.94

nivel: Liceu

Si nici macar faptul ca brevetul sau avea sa devina piatra de temelie pentru construirea a miliarde de masini, in lumea intreaga.
Cum arata''automotorul brevetat'' conceput de Carl Benz?Nu se asemana citusi de putin cu un automobile de astazi, aducea mai degraba cu o trasura deschisa, din cele trase de cai. Pe axa din spate erau fixate doua roti subtiri, aproape de inaltimea unui om, cu anv[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Automobilul

Si nici macar faptul ca brevetul sau avea sa devina piatra de temelie pentru construirea a miliarde de masini, in lumea intreaga.
Cum arata''automotorul brevetat'' conceput de Carl Benz?Nu se asemana citusi de putin cu un automobile de astazi, aducea mai degraba cu o trasura deschisa, din cele trase de cai. Pe axa din spate erau fixate doua roti subtiri, aproape de inaltimea unui om, cu anvelope din cauciuc dur si spite din sirma. In fata scindurii de support pentru picioare era dispusa o mica roata cu spite, cu ajutorul careia vehiculul putea fi condos, printr-un sistem de pirghii. Daca s-ar mai intilni cineva astazi pe strada cu un asemenea triciclu, i-ar fi greu sa creada ca este vorba de un automobil. Si totusi era cel dintii vehicul automobil-adica autopropulsat!In spatele banchetei pufaia un mecanism de antrenare senzational pentru epoca respectiva: un motor de 0,88 CP cu ardere interna, cu un cilindru si racit cu apa.
Acesta punea in miscare axa din spate si rotile prin intermediul unor curele, lanturi si al unor arbori. Cea mai mare si vizibila piesa era un volant orizontal, turnat din fonta.
In calatoriile sale de proba, trebuia ca Benz, mai intii, sa porneasca motorul cu volantul.

Apoi sarea repede in fata, pe bancheta, cupla in unica viteza si pleca bubuind de zor. Oricum,cu 16 km/h!Acest indraznet stramos al automobilului, creat de Carl Benz, poate fi vazut si astazi la Muzeul German din Munchen. Brevet de inventie
Inventatorii au posibilitatea de a-si inregistra creatiile tehnice la institutia specializata-Oficiul de brevete-in nume propriu, in vederea protejarii. Premisa acordarii unui brevet de inventie: inventia sa reprezinte o noutate la nivel mondial si sa fie utilizabila pe scara industriala.

A fost intemeiat in 1903, la Munchen, sub denumirea de''Muzeul German al Capodoperelor, Stiintelor Naturii si Tehnicii'' si adaposteste astazi o colectie unica in lume, de peste 18 000 de exponate, de la pictura rupestra preistorica si primul automobil construit de Carl Benz pina la capsula spatiala.Care au fost predecesorii automobilului?
Cea de-a 100 aniversare a automobilului ar fi putut de fapt sa fie sarbatorita si mai devreme. Deoarece, cu mult timp inainte ca Benz sa-si breveteze creatia, au mai existat si alti inventatori-mai ales englezi si francezi-care au circulat in vehicule spectaculoase.
Ca majoritatea marilor inventii, automobilul are nu unul, ci mai multi tati.

Un vehicul capabil sa se deplaseze prin forta proprie a fost mereu un vis al omenirii. Dar a trebuit ca realizarea lui sa astepte pina in sec. al 15-lea. Mecanisme stationare, fixate in teren, erau actionate cu energia apei si a vintului. De mers se mergea pe jos. Pentru calatorii mai lungi, omul se folosea de animale de tractiune sau o pornea calare. De-abia inventarea masinii cu abur, in sec. al 17-lea, a revolutionat tehnica deplasarii. Cei dintii inventatori au facut experiente cu cazane mari de abur in care fierbea apa, iar aburul format era transmis intr-un cilindru metalic, unde apasa cu forta asupra unui piston. Prin arbori cotiti, pirghii si roti dintate, miscarea de translatie a pistonului era transformata in energie cinetica.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.