Autocontrolul functiilor fiziologice ale corpului uman

1x punct

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

S-a constatat, stiintific, ca printr-o concentratie mare a vointei poate fi reglata functia inimii. In anumite situatii inima poate functiona rapid pana la 160 batai pe minut (bataile normale fiind de 65-75 pe minut), sau poate fi oprita complet timp de 3-5 minute. Se cunosc multe cazuri in care, prin yoga, au fost salvati de la moarte multi oameni. Nimeni nu neaga aceste posibilitati, dar din pac[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Autocontrolul functiilor fiziologice ale corpului uman

S-a constatat, stiintific, ca printr-o concentratie mare a vointei poate fi reglata functia inimii. In anumite situatii inima poate functiona rapid pana la 160 batai pe minut (bataile normale fiind de 65-75 pe minut), sau poate fi oprita complet timp de 3-5 minute. Se cunosc multe cazuri in care, prin yoga, au fost salvati de la moarte multi oameni. Nimeni nu neaga aceste posibilitati, dar din pacate aceste metode pot fi aplicate numai de anumite persoane.

Eu am experimentat de multe ori o metoda simpla, explicabila pentru toata lumea, de utilizare a respiratiei intensive asupra functiei tuturor organelor corpului uman. In cazul unei oboseli excesive, se recomanda executarea a 100 de respiratii si expiratii intensive, astfel incat, cosul pieptului sa se umple la maxim cu aer.

Aceste exercitii se realizeaza in locuri nepoluate (paduri, parcuri, etc.) si se inspira aerul in plamani pe nas si apoi se expira pe gura de 100 de ori dupa ce se fac miscari lente timp de 15 minute. Operatia se repeta de 3 ori. In asemenea cazuri oxigenul patrunde in sange si dispar durerile de cap si oboseala si apare buna dispozitie. Respiratia intensa este eficienta la o intoxicare puternica mai ales dupa utilizarea abundenta a alcoolului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.