Autocad - Comenzi de informare

1x punct

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Liceu

8.2 Comanda DIST
Comanda DIST permite aflarea distantei si a unghiului dintre doua puncte.
Pentru determinarea distantei intre doua puncte specificate de utilizator si orientarea segmentului determinat de acestea, se selecteaza cele doua puncte dorite. Astfel, se afiseaza distanta si inclinarea liniei determinate de cele doua puncte, precum si dimensiunile delta x, delta y si delta[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Autocad - Comenzi de informare

8.2 Comanda DIST
Comanda DIST permite aflarea distantei si a unghiului dintre doua puncte.
Pentru determinarea distantei intre doua puncte specificate de utilizator si orientarea segmentului determinat de acestea, se selecteaza cele doua puncte dorite. Astfel, se afiseaza distanta si inclinarea liniei determinate de cele doua puncte, precum si dimensiunile delta x, delta y si delta z - valorile x, y, z ale lui delta sunt tocmai deplasarile pe cele trei directii.

8.3 Comanda AREA
Comanda AREA permite calcularea ariei si perimetrului unei suprafete specificate de un set de puncte sau de o entitate de tip Circle sau Polyline. Valorile ariilor calculate se memoreaza si se insumeaza intr-un total general, la care se aduna sau se scad alte valori de arii.

Comanda AREA furnizeaza lungimea totala si suprafata unui obiect polilinie deschisa. Lungimea este calculata precis, nu insa si suprafata. De asemenea, AREA ofera informatii despre aria si perimetrul unor corpuri simple, dar si ale unora mai complexe.

Se obtin informatii despre elementele componente ale figurii 8.3 (1, 2 si 3), ca entitati individuale, dar si despre un ansamblu (fig. 8.4).Pentru aflarea datelor despre cercul 1, linia 2 si polilinia 3, se alege optiunea Object - care permite calculul ariei si perimetrului acestor entitati specificate de utilizator:Alegerea optiunii Add - face ca toate ariile calculate sa se adune la totalul general (afisat dupa fiecare calcul de arie), lucru semnalizat de AutoCAD prin Add mode. Alegerea optiunii Subtract - duce la obtinerea unui efect invers decat cel al optiunii Add.

8.4 Comanda LIST
Comanda LIST permite examinarea obiectelor, furnizand informatii privitoare la tipul obiectelor, stratul, culoarea, tipul de linie, coordonatele punctelor importante etc.Informatiile afisate depind de tipul entitatii (de exemplu, pentru a afla datele referitoare la un bloc, se afiseaza doar datele blocului, nu si cele ale obiectelor componente), dar exista cateva date care sunt intotdeauna afisate: tipul entitatii, pozitia (x, y, z) acesteia relativ la UCS - ul curent si stratul de desenare caruia ii apartine.

De exemplu:
-Line include nu numai coordonatele extremitatilor, ci si lungimea proiectata in planul XY curent, lungimea in spatiul 3D, orientarea (unghiul fata de axa X curenta), unghiul format cu planul XY si diferenta coordonatelor extremitatilor (dx, dy, dz);
-Circle afiseaza centrul, raza, aria si lungimea circumferintei;
-Polyline afiseaza coordonatele si directiile de tangenta pentru fiecare nod, aria si perimetrul (pentru poliliniile inchise) etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.