Autocad - Comenzi de editare

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Liceu

6.1 Comanda BREAK
Comanda BREAK se foloseste pentru intreruperea partiala (spargerea) unei entitati de tip Line, Arc sau Circle. Zona de intrerupere este indicata prin doua puncte apartinand entitatii, dintre care primul este si punct de selectie. Cel de-al doilea punct de intrerupere poate fi pozitionat si in apropierea obiectului asupra caruia actioneaza comanda BREAK, AutoCAD selecteaza[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Autocad - Comenzi de editare

6.1 Comanda BREAK
Comanda BREAK se foloseste pentru intreruperea partiala (spargerea) unei entitati de tip Line, Arc sau Circle. Zona de intrerupere este indicata prin doua puncte apartinand entitatii, dintre care primul este si punct de selectie. Cel de-al doilea punct de intrerupere poate fi pozitionat si in apropierea obiectului asupra caruia actioneaza comanda BREAK, AutoCAD selecteaza cel mai apropiat punct de intrerupere apartinand obiectului.

Sintaxa comenzii este:
Command: BREAK
Select object: se selecteaza obiectul prin indicarea primului punct
Specify second break point or [First point]: se indica al doilea punct
Pentru intreruperea unei entitati in doua obiecte, se indica acelasi punct la specificarea celor doua puncte de intrerupere prin selectarea prin @ al celui de-al doilea punct. (fig. 6.1).

Urmare a aplicarii comenzii BREAK, portiunea dintre punctele P1 si P2 este eliminata (fig. 6.2a). Daca se doreste stergerea unei portiuni extreme a unui segment, arc, polilinii 2D etc., cel de-al doilea punct poate fi specificat oriunde, dincolo de capatul respectiv.

Daca punctul P2 este indicat dincolo de unul din punctele de capat ale entitatii, atunci portiunea eliminata este de la punctul P1 la capatul respectiv a entitatii (fig. 6.2b). Pentru entitatile de tip Arc sau Circle, portiunea eliminata de la punctul P1 la punctul P2, este intotdeauna orientata in sens trigonometric (fig. 6.2c).Selectia entitatii ce urmeaza a fi intrerupta poate fi efectuata printr-un punct de selectie F (first point) diferit de punctele de intrerupere P1 si P2, asa cum rezulta din derularea sintaxei care urmeaza (fig. 6.3):

Command: BREAK
Select object: se selecteaza obiectul prin punctul F de selectie
Specify second break point or [First point]: F
Specify first break point: se indica punctul P1
Specify second break point: se indica punctul P2
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.