Autismul si analiza aplicata a comportamentului

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

In ceea ce priveste autismul, sunt inca prea multi oameni care au rezerve serioase in legatura cu eficienta interventiei terapeutice. Exista cea ce se numeste Interventia Intensiva Precoce asupra Comportamentului (E.I.B.I. - Early Intensive Behavioural Intervention), care este aproape ca si un miracol pentru multi copii cu A.S.D. ("autistic sindrom disorder" - patologia sindromului autist). Una d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Autismul si analiza aplicata a comportamentului

In ceea ce priveste autismul, sunt inca prea multi oameni care au rezerve serioase in legatura cu eficienta interventiei terapeutice. Exista cea ce se numeste Interventia Intensiva Precoce asupra Comportamentului (E.I.B.I. - Early Intensive Behavioural Intervention), care este aproape ca si un miracol pentru multi copii cu A.S.D. ("autistic sindrom disorder" - patologia sindromului autist). Una dintre metodele E.I.B.I. este cea aplicata in cercetarea prezentata in lucrarea practica a tezei: ABA (Analiza Aplicata a Comportamentului).

Inainte de inceperea tratamentului , de obicei , nu exista limbaj la acesti copii , ci numai probleme severe ale comportamentului datorita inabilitatii acestora de a-si comunica nevoile si de a-i intelege pe ceilalti. Prin aceasta interventie precoce terapeutica , 75% dintre copiii cu autism dezvolta limbajul , si isi imbunatatesc semnificativ adaptarea sociala , iar comportamentele stereotipale slabesc in intensitate si frecventa si se transforma odata cu evolutia generala a copilului.

Interventia terapeutica comportamentala trebuie sa contina aproximativ 20-40 de ore pe saptamana pentru a da rezultate. In fapt, daca este perceputa corect, ea va deveni un stil de viata pentru copilul autist si anturajul sau. Trebuie inceputa inainte de varsta de 5-6 ani a copilului , mai tarziu de aceasta rezultatele nemaifiind la fel de bune, si nici lucrul cu copilul nu va mai f i la fel de usor. Acestea se datoreaza in primul rand faptului ca la varsta de 7 ani se formeaza patternurile la nivelul creierului, retardul se accntueaza odata cu varsta , iar comportamentele negative in exces se inmultesc si se adancesc, iar copilul renunta la ele tot mai greu.

Terapia intensiva dureaza aproximativ 2 ani, si nu se renunta brusc la ea. Pretul ei consta in faptul ca acesti copii nu au parte de o copilarie normala, fiind in permanenta supravegheati , corectati si solicitati pentru ca eficienta sa fie la nivel maxim, si de aici decurg frustrarii si uneori suferinta pentru un viitor mai bun si pentru obtinerea unei vieti cat mai independente; pe de alta parte sunt si costurile destul de mari ale terapiei, pe care parintii trebuie sa le acopere (bani si timp) acesta datorata in special faptului ca guvernele fie nu aloca fonduri deloc fie aloca fonduri insuficiente, si mai ales , nu sustine pregatirea personalului necesar pentru aceasta terapie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.