Auditul remunerarii muncii si a personalului

3x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 9.72

nivel: Facultate

Scopul unui audit al conformitatii este de a determina daca entitatea examinata respecta anumite proceduri, reguli sau reglementari definite de o autoritate supraordonata. Un audit al conformitatii pentru o intreprindere privata ar putea include: a determina daca procedurile recomandate de contabilul-sef sunt respectate de catre personalul contabil, a examina salariile pentru a determina respectar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Auditul remunerarii muncii si a personalului

Scopul unui audit al conformitatii este de a determina daca entitatea examinata respecta anumite proceduri, reguli sau reglementari definite de o autoritate supraordonata. Un audit al conformitatii pentru o intreprindere privata ar putea include: a determina daca procedurile recomandate de contabilul-sef sunt respectate de catre personalul contabil, a examina salariile pentru a determina respectarea privind remunerarea minima sau a examina acordurile contractuale cu bancile si cu alti creditori pentru a se asigura ca intreprinderea respecta clauzele juridice definite.

In cadrul verificarii entitatilor guvernamentale, cum ar fi un inspectorat scolar, se efectueaza numeroase audite ale conformitatii, din cauza reglementarii puternice a activitatii acestor entitati de catre autoritatile guvernamentale supraordonate. In practica, in orice organizatie privata si nonprofit exista politici prestabilite, acorduri contractuale si reglementari legislative care pot impune efectuarea de audite ale conformitatii. (Loubek)

In practica, de cele mai multe ori, auditurile de conformitate si situatiilor financiare se deruleaza concomitent si se numesc audituri de regularitate sau audituri legislative. Unele Institutii Internationale de Audit folosesc pentru auditul conformitatii si auditul situatiilor financiare termenul generic de audituri fianciare.Auditul operational. Auditul operational mai poarta si denumirea de audit al performantei si reprezinta analiza oricarei portiuni a procedurilor si metodelor operationale ale unei organizatii, in scopul evaluarii eficientei si eficacitatii lor.

Dupa incheierea unui audit operational, managerii asteapta, in mod normal, recomandari pentru ameliorarea activitatilor operationale. Un exemplu de audit operational este evaluarea eficientei si acuratetei prelucrari operatiunilor legate de salarii in cadrul unui sistem computerizat nou instalat. Un alt exemplu de situatie in care cei mai multi contabili se vor simti insuficient de calificati este evaluarea unor indicatori precum satisfactia clientilor, eficienta si exactitatea operatiunilor de distribuire a scrisorilor si coletelor intr-o companie numita Federal Express.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.