Auditarea sistemelor informatice financiar-contabile

7x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 10.00

nivel: Facultate

Conform Dictionarului Explicativ al Limbii Romane Audit (revizie) = "...control, verificare, revizuire... Forma de control (intreprinsa de obicei de organe speciale de control) care consta in revederea sau reverificarea documentelor de evidenta privitoare la operatii (contabile) care au avut loc anterior". O discutie despre auditarea sistemelor informatice de gestiune trebuie sa inceapa cu definir[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Auditarea sistemelor informatice financiar-contabile

Conform Dictionarului Explicativ al Limbii Romane Audit (revizie) = "...control, verificare, revizuire... Forma de control (intreprinsa de obicei de organe speciale de control) care consta in revederea sau reverificarea documentelor de evidenta privitoare la operatii (contabile) care au avut loc anterior". O discutie despre auditarea sistemelor informatice de gestiune trebuie sa inceapa cu definirea Sistemului Informatic de Gestiune (SIG): Sistemul Informatic (SI) de evidenta si control a activitatilor si bunurilor unui Organism Economic (OE).

Sistemul informatic de gestiune prelucreaza automat datele de evidenta si control vehiculate in cadrul oricarui tip de organism economic.
Auditarea sistemelor informatice de gestiune consta in controlul activitatilor sistemelor informatice de gestiune. Sistemul informatic de gestiune fiind un caz particular de sistem informatic, tehnicile si mecanismele de auditare a sistemelor informatice sunt valabile si pentru sistemele informatice de gestiune. De aceea, se va discuta numai despre auditarea sistemelor informatice, ca fiind mai cuprinzatoare.

Dezvoltarea rapida a sistemelor de prelucrare automata a datelor, determinata de aparitia si evolutia tehnicii de calcul si a software-ului specializat, a avut un impact foarte mare asupra modului de evidenta si control al activitatilor desfasurate de organismele economice. Evolutia tehnologica a microcalculatoarelor de tip PC, din ce in ce mai performante si mai ieftine, accesibile tuturor, a condus la dezvoltarea rapida a aplicatiilor software dedicate (programe de contabilitate, de salarii, de evidenta a mijloacelor fixe, de secretariat etc.), utilizabile de nespecialisti in informatica si, implicit, la utilizarea, pe scara larga, a sistemelor informatice bazate pe mediu PC.

Cele mai mici firme isi pot permite sa foloseasca, intr-un fel sau altul, un calculator pentru evidenta resurselor utilizate (materiale, umane, financiare, informationale) si a activitatilor desfasurate in vederea executarii de produse sau servicii pe care le ofera clientilor cu scopul realizarii de profit. In aceste conditii, sistemele de gestiune si prelucrare a datelor clasice (manual sau mecanic) sunt inlocuite, treptat, cu sisteme informatice.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.