Audit intern de calitate la fabrica de lactate

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.74

nivel: Facultate

In cadrul auditurilor terta parte se tine seama de natura schemei de certificare in primul rand, si de cat de pregatit este auditatul pentru evaluare. Auditurile pot fi de evaluare completa, evaluare initiala, de supraveghere, audituri de prelungire, sau audituri de extindere a domeniului. In cadrul auditurilor secunda parte se au in vedere: cerintele din contractele curente (auditul poate avea l[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Audit intern de calitate la fabrica de lactate

In cadrul auditurilor terta parte se tine seama de natura schemei de certificare in primul rand, si de cat de pregatit este auditatul pentru evaluare. Auditurile pot fi de evaluare completa, evaluare initiala, de supraveghere, audituri de prelungire, sau audituri de extindere a domeniului. In cadrul auditurilor secunda parte se au in vedere: cerintele din contractele curente (auditul poate avea loc la inceputul unui contract important pentru a asigura un control efectiv in timpul fazelor de proiectare, aprovizionare, lansare in productie); resursele disponibile pentru contract; performantele subcontractantului in domeniul calitatii.

In cadrul auditurilor interne se auditeaza toate activitatile care fac parte din sistemul calitatii organizatiei. Frecventa acestor audituri se stabileste in functie de necesitatile sistemului si ale organizatiei. Activitatile critice precum si cele cu importanta ridicata trebuie sa fie auditate mai des decat celelalte. Este de dorit sa fie auditate simultan mai multe functii ale organizatiei, ceea ce asigura auditarea interferentelor dintre compartimente, care in alt mod nu ar putea fi auditate.

Rareori un audit poate patrunde in profunzimea tuturor detaliilor sistemului calitatii. Una din cheile auditurilor eficiente este atingerea unui echilibru intre abordarea de ansamblu, care este mai putin detaliata la nivelul intregii arii auditate si investigatiile aleatorii aprofundate, in cadrul carora o sectiune mica dar semnificativa este studiata in cele mai mici detalii. In orice audit este necesara o combinatie a celor doua, ultima tehnica fiind folosita daca o problema este suspecta sau apare o neconformitate.

3. Analiza preliminara a documentatiei sistemului calitatii
Aceasta etapa consta in analiza documentatiei referitoare la metodele utilizate de auditat pentru satisfacerea cerintelor de asigurare a calitatii. Documentul de referinta este manualul calitatii sau orice alt document echivalent cu acesta. Este recomandabil ca aceasta analiza sa stea la baza planificarii auditului. In cazul auditurilor de consultanta in vederea organizarii sistemului calitatii, sau a auditurilor in secunda parte, documentatia sistemului calitatii nu este disponibila, aceasta etapa a auditului fiind optionala.

4. Vizita preliminara la auditat Vizita preliminara facuta de auditorul sef are o mare utilitate, deoarece ea permite acestuia sa intalneasca diferite persoane din managementul auditatului, constituind in acelasi timp o buna ocazie de a cunoaste organizatia in vederea aprecierii dimensiunilor, a planului general, a proceselor etc.
Pe de alta parte, aceasta vizita ofera reprezentantilor auditorului posibilitatea sa discute cu auditorul sef asupra modului in care se va desfasura auditul. De asemenea, cu aceasta ocazie se contureaza liniile principale ale planului de audit, care ulterior va fi definitivat de catre auditorul sef.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.