Audit intern

7x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 10.00

nivel: Facultate

Cunoasterea si aplicarea acestui cadru de referinta ofera organizatiilor si organismelor de reglementare o asigurare privind nivelul de profesionalism al auditorilor interni.
Principiile si regulile prevazute de codul deontologic si de norme au un caracter obligatoriu. Nerespectarea acestora inseamna nu numai sa te situezi in afara profesiei, ci mai ales sa te privezi de un mijloc de a fi m[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Audit intern

Cunoasterea si aplicarea acestui cadru de referinta ofera organizatiilor si organismelor de reglementare o asigurare privind nivelul de profesionalism al auditorilor interni.
Principiile si regulile prevazute de codul deontologic si de norme au un caracter obligatoriu. Nerespectarea acestora inseamna nu numai sa te situezi in afara profesiei, ci mai ales sa te privezi de un mijloc de a fi mai eficace si, deci mai credibil. Amatorismul nu mai are ce cauta in auditul intern, doar o abordare sistematica si metodica poate aduce un plus de valoare organizatiilor.

Modalitatile practice de aplicare nu au aceeasi putere executorie. Acestea reprezinta referinta in domeniu si se recomanda cu tarie punerea lor in aplicare, admitand totusi posibilitatea unor adaptari in functie de legile si reglementarile nationale. (Lois Vaurs - Delegat general, Cuvant inainte la lucrarea "Norme profesionale ale auditului intern", editata de Ministerul Finantelor Publice, octombrie 2002)
1.2. Reglementare standarde - IIA - IFACI - norme profesionale de bune practici

Standardele internationale in domeniul auditului intern reprezinta rezultatul a zeci de ani de activitate in domeniu, parcurgand un proces amplu de armonizare cu cerintele vietii economico-sociale, pastrand, in permanenta, un caracter dinamic si puternic proactiv. Ele indica buna practica acceptata pe plan international pentru auditul intern in intreaga lume, reprezentand cadrul general si un instrument de lucru pentru audit si conducerea auditului. Am subliniat expresia buna practica deoarece este folosita din ce in ce mai des, si nu in sensul celor expuse mai sus.

De multe ori se confunda cu bunul plac sau cu afirmatia ca daca si altii au procedat la fel, si nu s-a intamplat nimic rau, putem aplica si noi acea metoda. Aceasta din urma nu este departe de adevar, dar trebuie facuta mentiunea ca bunele practici, despre care se mentioneaza in domeniul auditului intern, sunt rezultatul multor ani de experienta si au trecut testul timpului, dovedindu-si universalitatea. Simplul fapt ca, undeva, cineva a mai procedat asa cum avem intentia sa o facem si noi, fara efecte negative vizibile, nu ne da dreptul sa afirmam ca avem de-a face cu o buna practica in domeniul respectiv.

Tocmai datorita celor prezentate mai sus, respectarea standardelor sporeste increderea in auditul efectuat, precum si masura in care conducerea se poate baza pe constatarile, asigurarile si recomandarile auditului. Avand in vedere faptul ca prezenta lucrare se doreste a fi accesibila unui spectru larg de cititori, vom prezenta in continuare atat definitia auditului intern cat si unele delimitari terminologice menite sa faciliteze intelegerea adecvata a unor termeni care apar in aceasta definitie, si nu numai.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.