Atractii turistice in Paris

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.99

nivel: Liceu

Turnul Eiffel - A fost construit de catre Gustav Eiffel pentru
Expozitia Internationala din 1889, in ciuda opozitiei sustinute a personalitatilor nationale care il considerau nesigur si urat. Cand concesiunea Expozitiei a expirat in 1909, turnul de 300 m urma sa fie demolat, dar valoarea sa ca antena pentru transmisii radio l-a salvat. Elementele adaugate pentru transmisiile de televiziune [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Atractii turistice in Paris

Turnul Eiffel - A fost construit de catre Gustav Eiffel pentru
Expozitia Internationala din 1889, in ciuda opozitiei sustinute a personalitatilor nationale care il considerau nesigur si urat. Cand concesiunea Expozitiei a expirat in 1909, turnul de 300 m urma sa fie demolat, dar valoarea sa ca antena pentru transmisii radio l-a salvat. Elementele adaugate pentru transmisiile de televiziune i-a suplimentat inaltimea cu 17 m.

Din punctul cel mai inalt al celor trei platforme, vederea se intinde pe mai mult de 64 km. De la doi acrii ai turnului, un imens camp, Champ de Mars (Campia lui Marte), se intinde pana la Scoala Militara, care a fost construita intre 1769-1772 si continua sa fie folosita de Colegiul de Razboi. Champ de Mars care a servit initial drept teren de parada al scolii, si a fost scena a doua mari adunari in timpul Revolutiei Franceze: cea a Federatiei (1790) si cea a Fiintei Supreme (1794). In spatele Academiei Militare se afla cartierul general al Organizatiei pentru Educatie, Stiinta si Cultura, ONU, UNESCO. Cladirea inaltata in 1958 a fost proiectata de un trio international de arhitecti si decorata de artisti ai tarilor membre.

Les Invalides - Pe o strada catre nord-est se afla Hotel des
Invalides, infiintat de Ludovic XIV pentru a adaposti 7.000 de veterani in varsta sau invalizi. Enormul corp de cladiri a fost terminat in cinci ani (1671-1676). Domul placat cu aur care se ridica deasupra cladirilor spitalului apartine bisericii Saint Louis. Domul a fost proiectat de Jules Hardouin-Mansart, care a utilizat un stil cunoscut in Franta ca "iezuit" deorece este derivat din prima biserica a iezuitilor din Roma, construita in 1568. Bisericile Academiei Franceze, Spitalul Val de Grace si Sorbona, (toate din sec. XVII) au urmat acest stil.

In capelele Sfantului Ludovic se afla mormintele fratilor lui Napoleon, Joseph si Jerome, al fiului sau (al carui trup a fost readus de la Viena in 1940 de Adolf Hitler) si ale maresalilor Frantei. Imediat sub cupola se afla un sarcofag de porfir rosu care acopera sase sicrie, unul in interiorul celuilalt, ce adapostesc ramasitele lui Napoleon, care au fost readuse din insula Sf. Elena in 1840 prin eforturile regelui Louis Philippe. Uniformele, armele personale si patul mortuar ale lui Napoleon sunt expuse in Muzeul Armatei din fata Spitalului Invalizilor.

O portiune a acestuia continua inca sa serveasca drept spital militar, dotarile fiind insa modernizate. Marea Esplanada a Spitalului Invalizilor, marginita de copaci, coboara usor catre Quai d'Orsay si Podul Alexandre III. Prima piatra pentru pod care il comemoreaza pe tarul rus Alexandru III, a fost pusa in 1897 de fiul acestuia, tarul Nicolae II. Podul a fost terminat la timp pentru Expozitia Internationala din 1900 si conduce la alte doua amintiri ale targului din acel an, Grand Palais si Petit Palais. Cladirile continua inca sa fie folosite pentru spectacole anuale si pentru mari expozitii de arta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.