Atestat informatica - Administrarea unui spital

5x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.81

nivel: Liceu

Interfata descrisa in aceasta parte a programului este pe intreaga pagina de ecran, optiunile pad-urilor sunt separate, iar pentru fiecare pad in parte am dimensionat marimea bar-urilor astfel incat sa nu se intre cu prompter-ul in zona afectata altui pad. Optiunile de tip bar ale fiecarui pad sunt afisate una sub alta, iar in momentul selectarii unei optiuni se trece la o afisare video-invers. DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Atestat informatica - Administrarea unui spital

Interfata descrisa in aceasta parte a programului este pe intreaga pagina de ecran, optiunile pad-urilor sunt separate, iar pentru fiecare pad in parte am dimensionat marimea bar-urilor astfel incat sa nu se intre cu prompter-ul in zona afectata altui pad. Optiunile de tip bar ale fiecarui pad sunt afisate una sub alta, iar in momentul selectarii unei optiuni se trece la o afisare video-invers.

In continuare am definit si activat doua ferestre, fiecare avand cate un rol bine definit: in prima se descriu date generale despre un pacient, iar in cea de a doua date personale ale pacientului respectiv si date despre starea sanatatii, data internarii, medicul la care a fost internat si unele rubrici ce nu vor fi completate la internare, ci ele se refera la perioada post-spitalizare: starea sanatatii la externare, numar zile de spitalizare, numar zile de concediu medical, data externarii, eventualul transfer la o alta sectie din cadrul spitalului.

Lucrul cel mai dificil in aceasta parte a programului a fost asezarea in pagina si dimensionarea rubricilor de completat, aceasta pentru ca se face completarea exact ca intr-o fisa de internare. Rubricile sunt asezate cat mai uniform pe pagina de lucru, trecerea de la un ecran la celalalt si de la o fereastra la alta facandu-se automat dupa completarea ultimei rubrici din fereastra anterioara. Ferestrele au un titlu care sugereaza ce anume trebuie completat in zona respectiva. La sfarsit se dezactiveaza fiecare fereastra in parte, iar pe ecran apare meniul din care putem alege o alta optiune:

Urmeaza o procedura de modificare a campurilor ce nu puteau fi completate la internare, si anume: data_externarii, starea la externare, numarul de zile de spitalizare, numarul de zile de concediu de odihna, sectia unde va fi transferat pacientul (daca va fi transferat la vreo alta sectie), diagnosticul la externare. Cautarea unui pacient in baza de date se face dupa nume, initiala, prenume si data internarii. Am decis sa fac cautarea dupa toate aceste campuri din urmatoarele motive:

1) Este destul de improbabil sa existe mai multi pacienti cu acelasi nume, acelasi prenume si aceeasi initiala si care sa se fi internat in aceasta sectie in aceeasi zi, luna si an.2) In program va exista o optiune de listare a tuturor pacientilor, lista ce ne va putea furniza in mod corect data internarii unui pacient in cazul in care acesta nu mai stie exact ziua internarii. 3) Un anumit pacient se poate interna la aceesi sectie de mai multe ori intr-un an, dar pe noi ne intereseaza ultima internare a acestuia.
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.