Atestat - pensiune turistica

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.99

nivel: Facultate

Asezarea geografica ii confera Sighisoarei un rol de pozitie cheie pe valea Tarnavei Mari, fiind un punct de intersectie al principalelor drumuri, precum si un important nod de cale ferata.
In valea larga a Tarnavei Mari, se ridica Dealul Cetatii, de pe care coboara orasul si care este inconjurat ca un adevarat brau de dealuri mai inalte.In locul unde se afla astazi Sighisoara in trecut se [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Atestat - pensiune turistica

Asezarea geografica ii confera Sighisoarei un rol de pozitie cheie pe valea Tarnavei Mari, fiind un punct de intersectie al principalelor drumuri, precum si un important nod de cale ferata.
In valea larga a Tarnavei Mari, se ridica Dealul Cetatii, de pe care coboara orasul si care este inconjurat ca un adevarat brau de dealuri mai inalte.In locul unde se afla astazi Sighisoara in trecut se gasea cetatea dacica Sandava, existand dovezi ca aceasta dateaza inca din anul 100 dupa Hristos.

Orasul Sighisoara a fost intemeiat de colonisti germani Cefixime care au fost adusi de catre regele Ungariei din acea perioada (secolul al 13-lea) .In decursul anilor orasul medieval a fost lovit de foarte multe valuri de popoare migratoare, precum marea navalire tatara si miscarea habsburgica, cetatea suferind foarte mult in urma acestora. Initial cetatea era alcatuita din 14 turnuri si 4 bastioane, momentan existand doar 9 turnuri si 3 basioane.
Breslele mestesugarilor din Sighisoara aveau fiecare cate un turn in care isi puteau desfasura meseria cu mai multa usurinta. Din pacate in anul 1884 breslele au fost desfiintate din cauza faptului ca isi pierdusera semnificatia..

I.2. Prezentarea localitatii
Planul orasului-cetate este caracteristic oraselor germane intemeiate in evul mediu tarziu. Sighisoara are o imagine aparte si datorita faptului ca de secole, in acest burg medieval au convietuit in buna intelegere romani, maghiari, sasi si alte nationalitati, care s-au ajutat reciproc, dand nastere unei comunitati multiculturale.
Principalul punct de atractie turistica al Sighisoarei este cetatea medievala, cu turnuri, bastioane, biserici si case de locuit bine pastrate pana in zilele noastre: Turnul cu Ceas este principalul punct de intrare in cetate - o imagine simbol a Sighisoarei, adapostind in prezent Muzeul de Istorie al orasului;

Turnul Cositorarilor; Turnul Macelarilor; Turnul Cizmarilor; Turnul Croitorilor; Turnul Cojocarilor; Turnul Fierarilor; Turnul Franghierilor; Turnul Tabacarilor; Biserica Manastirii, Biserica din Deal; Casa Venetiana; Casa cu Cerb; Casa de pe Stanca; Casa cu Sindrila (Eweret); Casa Vlad Dracul etc. Cetatea Sighisoara a primit de-a lungul timpului apelative ca: "Perla Transilvaniei", "margaritar al Transilvaniei", "Nurnberg transilvanean". Sighisoara ni se infatiseaza ca un veritabil oras-muzeu, oferind vizitatorului modern sansa rara de a realiza o intoarcere in timp, in atmosfera medievala de acum cateva sute de ani. omplex medieval de arhitectura militara, civila si ecleziastica de valoare europeana.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.