Atestat - Tehnologia prepararii preparatelor din carne de vanat

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.92

nivel: Facultate

Pǎtrunjelul verde sa fie curat, sanatos, fara frunze depreciate, culoare verde inchis, miros placut. Trebuie consumat imediat dupa recoltare sau pastrat cel mult 2-3 zile la temperature de 0 grade C si in conditii de umiditate relative a aerului 75-90%.
Roșiile sa fie proaspete, curate, coapte, fara lovituri mecanice, culoare rosie, gust dulceag, miros specifc. Se pastreaza ;a temperat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Atestat - Tehnologia prepararii preparatelor din carne de vanat

Pǎtrunjelul verde sa fie curat, sanatos, fara frunze depreciate, culoare verde inchis, miros placut. Trebuie consumat imediat dupa recoltare sau pastrat cel mult 2-3 zile la temperature de 0 grade C si in conditii de umiditate relative a aerului 75-90%.
Roșiile sa fie proaspete, curate, coapte, fara lovituri mecanice, culoare rosie, gust dulceag, miros specifc. Se pastreaza ;a temperature de 10-15 grade C.
Untul trebuie sa aiba o consistenta relativ solida, fara corpuri straine, culoare galben deschis, gust si miros caracteristic. Se pastreaza la temperature de
0-10 grade C.

Slănina sa fie proaspata, nealterata, culoare galbuie, miros si gust specific.Se pastreaza in spatii aerisite,curate, uscate, la temperature de 0-10 grade C. Daca temperature depaseste 10 grade C, slanina sufera procesul de rancezire, ceea ce duce la gust si miros ranced.
Uleiul sa fie sub forma de lichid limpede, fara particule in suspensie si fara sedimente, culoare galben pai, gust placut caracteristic.
Brânza paroaspata, culoare alba, gust si miros specific, potrivit de sarata, consistenta semitare, fara gust si miros strain.
Prunele uscate sa fie carnoase, curate, fara corpuri straine, de marime medie, culoare inchisa, gust dulceag, miros si gust caracteristic.

Lămâia sa fie proaspata, curate, fara semen de alterare, culoare galbena, gust acru, miros specifi, nestrain.
Făina se prezinta sub forma de pulbere fina, cea mai folosita este cea alba de tip 000 sau 680.Sa nu prezinte impuritati minerale, gust dulceag, miros specific.Se pastreaza in depozite curate, aerisite, la o temperatura de 18-20 grade C si umiditate 75%.
Piperul trebuie sa aiba suprafata neteda, culoarea neagra, gustul iute, se prezinta sub forma de pulbere. Se pastreaza la temperature de 10 grade C in recipiente sau ambalaje inchise.
Foile de dafin au aspect neted,culoare verde inchis, cu o nuanta alburie, aroma placuta caracteristica, gust amarui dat de uleiurile eterice. Se pastreaza la temperatura de 10 grade C.

1.3 USTENSILE SI UTILAJE

Cuțitele au o mare intrebuintare in bucatarie, la maruntirea carnii si a legumelor. Lungimea lamei variaza intre 160 mm-360mm, in functie de operatia ce urmeaza afi executata. Lingura pentru sos este executata in doua variante cu caus lateral si caus central. Linguritele pentru sos sunt confectionate de obicei din tabla cositorita si sunt folosite la uns fripturile cu sos in timpul frigerii cat si la transvatarea sosurilor din vase de gatit in farfurii, atunci cand se portioneaza preparatele in vederea distribuirii lor.

Cratițele au o capacitate cuprinsa intre 1 si 50 l. Tigaia cu coada cu diametrul intre 200-280 mm. Presa de pasat crtofii este formata din doua corpuri cu manere, articulate intr-un singur punct, corpul intern fiiind perforat. Cartofii se introduce in corpul inferior, apoi se apropie cele doua manere pentru a presa cartofii. Strecurǎtoarea este confestionata dintr-o plasa de sarma montata pe o rama metalica ce constituie structura de rezistenta a sitei propriu-zise si de care este fixat manerul strecuratorii. In functie de marime si destinatia lor, strecuratorile pot strecura supe,etc.

Rǎzǎtoarea este confectionata din tabla cositorita. Cele patru planuri ale sale executa urmatoarele operatiuni: taiat “pommes frites” sau castraveti, taiat “julien mare”, taiat “julien mic’, ras cartofi, coaja de lamiae,etc. Mașina de gǎtit cu combustibil gazos. Aceasta este construita dintr-un schelet metallic, prevazut la partea superioara cu plite dun fonta rezemate pe o rama ,metalica. In partea inferioara, cadrul metallic este acoperit cu o tabla emailata alba fiind prevazuta in functie de dimensiuni cu unul sau doua cuptoare. Plitele pot fi incalzite independent la fel si cuptoarele. Bara de protectie, care imprejmuieste masina este folosita si pentru admisia gazului metan. Pornind de la conducta centrala, conductele se ramifica alimentand fiecare arzator cu gaz metan, masina fiind prevazuta cu posibilitatea aprinderii fiecarui arzator separate.

Mașina de curățat cartofi si rǎdǎcinoase este utilizata pentru spalarea si curatarea cartofilor si radacinoaselor in vederea prelucrarii lor termice.
Functionarea masinii. Inainte de inceperea operatiilor de curatare a cartofilor si radacinoaselor, se verifica starea de curatenie a masinii precum si daca in cilindru nu se gasesc pietriele sau bucati de metal care ar puta distruge abrazivul. Se face proba de functionare in gol a ,asinii declansandu-se intai automatul de protectie impotriva pornirilor accidentale DITU si apoi s a[as ape butonul de pornire.

Se toarna in palnia de alimentare o cantitate de 9-10 kg de legume care au fost in prealabil alese, se deschide robinetul de alimentare a masinii cu apa. Motorul electric prin agrenajul cilindric pune in miscare de rotatie discul abraziv care ntreneaza legumele intr-o miscare de rotatie, izbindu-le alterntiv de peretele abraziv si de discul abraziv curatandu-le. Apa adusa in permanenta prin conducta spala legumele si evacueaza reziduurile rezultate. Durata de curatare a unei incarcaturi de cartofi variaza intre 2-4 minute. In cazul intreruperii curentului electric in timpul lucrului, se cupleaza cu angrenajul conic si cu ajutorul mecanismului de actionare manuala se pune in miscare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.