Atasamentul dezorganizat

5x puncte

categorie: Psihologie

nota: 8.93

nivel:

Caile de tratare a factorilor de risc din copilarie

Copii care detin unul sau mai multi factori de risc, planul de refacere include urmatoarele aspecte:
-alaptatul este posibil, iar in cazul in care copilul este hranit pe cale artificiala cu biberonul acesta trebuie tinut cu mana nu”proptit”;

-masarea copilului cate 20 min/zi, imbratisarea , zambet[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Atasamentul dezorganizat

Caile de tratare a factorilor de risc din copilarie

Copii care detin unul sau mai multi factori de risc, planul de refacere include urmatoarele aspecte:
-alaptatul este posibil, iar in cazul in care copilul este hranit pe cale artificiala cu biberonul acesta trebuie tinut cu mana nu”proptit”;

-masarea copilului cate 20 min/zi, imbratisarea , zambetul, contactul cu ochii, cantatul sau cititul se va face cu o voce calda si cu multa dragoste;
-trebuie acordata atentie deosebita hranirii care se va face si ea deasemeni cu multa dragoste , atingeri delicate;

-nu trebuie permisa hranirea sau tinerea in brate de alte persoane.
-nu este admis sa lasam copilul sa planga singur mai mult de 3 minute;
-nu este admisa expunerea copilului la TV in primul an

-raspunderea la nevoile copilului trebuie facuta cu multa atentie si dragoste
-fiecare minut in care investim sentimente si ne aratam dragostea , grija si zambim in ochii copilului , este echivalentul la o ora in minus de durere atunci cand va creste.

Urmatorii ani de viata..

In urmatorii ani de viata trebuie sa ne concentram asupra dezvoltarii conceptelor, „NU” si acceptarea limitelor. Un parinte afectiv marcheaza limitele spunand NU, dar totodata si explicand de ce sunt puse aceste limite. Copilul cu o constiinta adecvata si dezvoltata , vede in ochii parintelui cand depasesc aceste limite si incetand acest lucru observa satisfactia acestora. Asa copilul isi poate da seama de aceste limite si totodata sa le si invete.

De asemenea ne confruntam si cu cazuri in care, copilului ii este imposibil sa vada si sa accepte aceste limite , ramanand blocati la modul „nu vreau”, incalcand orice regula impusa de parinti. Greseala pe care o fac parintii este ca incearca sa schimbe lumea pentru ei, si le este mai usor sa-i ignore decat sa-i corecteze. De aici se ajunge la manipularea parintilor care ajung sa se simta slabi in fata copilului.

Pregatirea de baza ce trebuie invatata pana la 18 ani

•sa vina cand este chemat de prima data
•sa se duca in camera sau unde este trimis
•nu ramane nu
•sa stea unde este pus sa stea

Tulburarea de Atasament

Perspectiva parintilor

Parintii simt o mare durere avand un copil care le respinge dragostea. Acestia se simt nepregatiti si vinovati. Acest copii care cu un asemenea comportament au suferit prea devreme un abuz sau au fost neglijati.Sentimentul de vinovatie si de rusine pune stapanire pe parinti cand vad comportamentul urat al copilului cu alti copii sau animale, nerespectarea legii, distrugerea lucrurilor din jurul lui si foarte dureros si distrugator cu el insusi.Din acest motiv comunitatea incearca sa caute un vinovat, nu sa rezolve problema.

Este vital sa lasam sentimentul de vinovatie si rusine si sa incercam sa cautam o rezolvare a problemelor, o vindecare care este posibila. Parintii isi construiesc si stabilesc un vis de a avea o relatie normala, sanatoasa, iubitoare cu copilul, dar dezamagirea , durerea si deziluzia poate pune capat acestui vis.

Cu siguranta va merita efortul de aduce acest vis inapoi , pentru a avea un copil de care sa avem grija , pe care sa-l invatam si sa-l intelegem. Un copil care a trait fara dragoste de-a lungul anilor pentru ca a respins-o, are o capacitate de a iubi mai mare, decat a unui copil caruia nu i-a lipsit niciodata.

Cum vede un parinte: Anticiparea semnelor

Poti vedea comportamentul inacceptabil al copilului tau in unu sau doua moduri: Semne de avertizare sau amenintare Daca consideri acest comportament o amenintare poti fi in pericol atat tu cat si familia ta. Daca incepi sa-ti vezi propiul copil ca pe un dusman , acesta poate chiar sa devina unul. Odata cu atacurile care or sa vina asupra ta, asupra caminului, asupra posesiei tale, o sa vina si mania cu care copilul se va hrani.

Fiind avertizat prin comportamentul inacceptabil al copilului poti lua decizii si sa faci lucruri pozitive in viata copilului. Comportamentul copilului tau va fi influentat de felul in care vei proceda si vei reactiona. Trebuie sa crezi in adincul sufletului tau ca ai un copil iubitor, bun care are nevoie de ajutorul tau.Actionand cu bune perspective putem schimba comportamentul copilului , transformandu-l intr-un copil cu o conduita dezvoltata.

Perspectiva copilului

Sa putem intelege ce simte un copil care nu se poate adapta trebuie mai intai sa-i intelegem perspectiva. Imaginandu-ne ca suntem un copil care trebuie sa treaca peste un lac inghetat ca sa ajunga acasa si dintr-o data inexplicabil gheata se sparge. Socat si infrigurat in intuneric nu gasim curaj sa strigam ajutor. Singur, neajutorat, ingrozit, lupti sa ajungi la suprafata.

Vazand primejdia decizi sa te intorci de unde ai plecat si sa ramai acolo. Trecand saptamani observi cum altii traverseaza lacul si ideea ta este clara: gheta te uraste si daca incerci sa mai treci peste ea te va omori.Dar membrii familei tale, curajosi, incep in cautarea ta pentru a te aduce acasa. Te ajuta sa treci peste lacul de gheata, incurajandu-te, dar tu crezi ca vei muri, tipand de frica incercand sa indepartezi celalalte persoane.

Familia se lupta pentru viata ta stiind ca ai nevoie de dragoste, iubire si caldura caminului. Impotriva vointei tale te imping spre gheata spre casa, stiind ca asta este sansa ta;trebuie doar sa ai incredere. Multi copii au caderi si se simt speriati ca pe un lac inghetat fara nici o sursa de a se salva.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.