Aspecte psihologice privind infractiunile comise in grup

5x puncte

categorie: Drept

nota: 8.31

nivel: Facultate

Apare o ierarhizare interioara si o specializare a rolurilor. Modul de intrare in banda este foarte dificil (exemplu: Brigazile Rosii - criteriul de intrare in banda este foarte dur - trebuie sa omoare o ruda de gradul 1 aleasa de cei din grup si numai dupa aceea candidatul este acceptat. Organizatia palestiniana - proba cainelui mort - la pranz, in desert trebuie sa duca in brate cateva ore un ca[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Aspecte psihologice privind infractiunile comise in grup

Apare o ierarhizare interioara si o specializare a rolurilor. Modul de intrare in banda este foarte dificil (exemplu: Brigazile Rosii - criteriul de intrare in banda este foarte dur - trebuie sa omoare o ruda de gradul 1 aleasa de cei din grup si numai dupa aceea candidatul este acceptat. Organizatia palestiniana - proba cainelui mort - la pranz, in desert trebuie sa duca in brate cateva ore un caine mort de 1 luna)

Se rupe contactul intre sefi si indivizi si sporesc masurile de securitate si sanctiunile pentru membrii grupului care actioneaza pe cont propriu sau nu respecta procedurile.
Killer-ii au aparut initial pentru a pedepsi membrii infideli. Au fost intai garzi de corp ale sefilor.Dupa o anumita perioada, din cauza succesului apar tensiuni in interiorul grupului ce pot fi determinate de trei tipuri de motive:insatisfactia in legatura cu modul in care sunt conduse operatiunile diferentierea in gradul de distribuire a sarcinilor periculoase modul cum se imparte prada

In momentul in care apar tensiunile incep sa se remarce tipii cei mai cruzi, cei mai neimblanziti, lucru care amplifica si mai mult procesul de distrugere din interior. Odata instalata violenta in interiorul grupului, aceasta tensiune se transmite in lant si la grupurile vecine cu care colaboreaza. Aceste tensiuni sunt mai nefaste decat interventia politiei.Perspicacitatea sociala este capacitatea de a anticipa evolutia in timp a relatiilor cu ceilalti, capacitatea de a prezenta clar si convingator propriul punct de vedere, capacitatea de a-I influenta pe ceilalti si capacitatea de a cunoaste parerea celorlalti despre propria persoana.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.