Aspecte juridice si reguli de buna conduita in web-marketing

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Opt-in reprezinta un demers initiat de catre administratorul site-ului unei firme si consta in oferirea posibilitatii vizitatorilor sai (prospecti, clienti) de a se inscrie pe website in vederea primirii unor newslettere, oferte comerciale promotionale, etc. Acest principiu permite verificarea faptului ca fiecare utilizator doreste sa primeasca informatii referitoare la un subiect particular. Din [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Aspecte juridice si reguli de buna conduita in web-marketing

Opt-in reprezinta un demers initiat de catre administratorul site-ului unei firme si consta in oferirea posibilitatii vizitatorilor sai (prospecti, clienti) de a se inscrie pe website in vederea primirii unor newslettere, oferte comerciale promotionale, etc. Acest principiu permite verificarea faptului ca fiecare utilizator doreste sa primeasca informatii referitoare la un subiect particular. Din punct de vedere al marketingului, listele de clienti opt-in confera o eficienta sporita in momentul exploatarii lor, pentru ca mesajele se adreseaza unor persoane care au solicitat relatia, fiind interesate de subiectul propus de firma;

in plus, informatiile referitoare la clienti sau prospecti pot fi utilizate pentru segmentare, crearea unor oferte personalizate, etc. de catre specialistii in marketing. Pentru a asigura securitatea acestor date, firmele care doresc sa-si creeze baze de date opt-in trebuie sa prezinte pe website o politica de confidentialitate.Atunci cand vizitatorii unui website si-au dat acordul de a primi newslettere sau oferte promotionale, este utila pentru firma plasarea celui de-al doilea filtru, denumit double opt-in, care ii va permite sa se asigure de validitatea adreselor lor de e-mail supuse sistemului de inregistrare on-line.

Principiul double opt-in poate fi abordat in doua moduri:
sistemul de inregistrare al website-ului firmei trimite un e-mail de confirmare clientului care a subscris pentru a primi mesaje comerciale;sistemul de inregistrare al website-ului firmei trimite un e-mail clientului care a subscris, in care ii cere sa confirme abonarea prin accesarea unui link special directionat spre baza de date.
A doua modalitate este considerata mai eficienta intrucat se elimina posibilitatile de generare a confuziei celor care au subscris, in momentul in care primesc mesaje.

Opt-out reprezinta procedura prin care un abonat al unui website poate in orice moment sa solicite intreruperea trimiterii mesajelor comerciale la adresa sa de e-mail. Pentru a respecta principiile marketingului on-line bazat pe permisiune, orice e-mail promotional sau newsletter trebuie sa contina in partea sa inferioara un link de dezabonare, care odata accesat va bloca trimiterea acestor tipuri de mesaje la adresa de mail a solicitantului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.