Aspacardin

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.72

nivel: Facultate

Hipermagneziemia este favorizata de insuficienta renala, stari de deshidratare marcata, hipotiroidism, boala Cushing. Simptomele constau in greata, varsaturi, hipotensiune arteriala( apar la valori ale magneziului seric de 3-5mEg/l), somnolenta , hiporeflexie, slabiciune musculara(la 7mEq/l), coma cu deprimare respiratorie si oprirea inimii la (12-15mEq/l). Electrocardiografic se observa o crester[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Aspacardin

Hipermagneziemia este favorizata de insuficienta renala, stari de deshidratare marcata, hipotiroidism, boala Cushing. Simptomele constau in greata, varsaturi, hipotensiune arteriala( apar la valori ale magneziului seric de 3-5mEg/l), somnolenta , hiporeflexie, slabiciune musculara(la 7mEq/l), coma cu deprimare respiratorie si oprirea inimii la (12-15mEq/l). Electrocardiografic se observa o crestere usoara a undelor T si diminuarea amplitudinii undelor R.

Tratamentul consta in micsorarea aportului de magneziu, ingestia de lichide (pentru combaterea deshidratarii), calciu intravenous. Dializa poate fi utila.Hiperpotasiemia este favorizata de insuficienta renala si de insuficienta corticosuprarenaliana. Manifestarile clinice, evidente cand potasemia depaseste 8mEq/l, constau in tulburari neuromusculare, tulburari cardiace - bradicardie, hipotensiune arteriala, aritmii (mergand pana la fibrilatie ventriculara), modificari caracteristice ale electrocadiogramei (unde T ample si ascutite, ST izoelectric, aplatizarea undelor T).

Hiperpotasiemia provoaca acidoza extracelulara datorita eluxului de H+ din celule si micsorarii secretiei renale a acestor ioni (predomina secretia tubulara de K+.Tratamentul consta in micsorarea aportului de potasiu, uneori este necesara administrarea de rasini schimbatoare de cationic ( polistirensulfonat), care are o afinitate mare pentru ionul de potasiu. In caz de crize de hiperpotasiemie se folosesc saruri de calciu si sodium, care au actiune antagonista potasiului si glucoza, care determina scaderea potasemiei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.