Asocieri de tehnici si mijloace ale kinetoterapiei in vederea cresterii interesului pentru activitatile motrice la varstnici

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.45

nivel: Facultate

Apa asigura un mediu de facilitare a programelor de kinetoterapie (miscare efectuata in scop terapeutic). Aspectele legate de presiunea apei se refera la rolul jucat de presiunea hidrostatica, cat si la cel jucat de rezistenta hidrodinamica in contextul imersiei corpului uman in apa.

Presiunea hidrostatica, se stie, este direct proportionala cu gradul imersiei in apa, se bazeaza pe[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Asocieri de tehnici si mijloace ale kinetoterapiei in vederea cresterii interesului pentru activitatile motrice la varstnici

Apa asigura un mediu de facilitare a programelor de kinetoterapie (miscare efectuata in scop terapeutic). Aspectele legate de presiunea apei se refera la rolul jucat de presiunea hidrostatica, cat si la cel jucat de rezistenta hidrodinamica in contextul imersiei corpului uman in apa.

Presiunea hidrostatica, se stie, este direct proportionala cu gradul imersiei in apa, se bazeaza pe legea lui Arhimede si asigura modificarea greutatii corpului. Toate acestea se traduc printr-o reducere a greutatii corpului sau prin fenomenul de descarcare, proportia descarcarii depinzand de nivelul imersiei.

Terapia ocupationala are drept scop ajutorarea oameniilor sa isi recastige independenta in majoritatea ariilor de existenta; aceasta terapie imbunatateste abilitatile cognitive, fizice si motrice ale persoanelor cu dizabilitati si contribuie la cresterea increderii in sine si la reintregrarea sociala a unui individ.

Reflexoterapia este o metoda ce implica stimularea, masarea si aplicarea unei presiuni la nivelul anumitor puncte ale mainilor sau picioarelor, ce sunt in legatura cu diferite organe. Ea poate fi astfel folosita cu scopul de diagnosticare, deoarece ne ofera indicii importante referitoare la starea de sanatate a organismului, la existenta unor afectiuni in stare incipienta.

De asemenea, are rol curativ, stimuland organismul sa se vindece singur.
Reflexoterapia nu exclude, ci completeaza tratamentul medical, iar in unele cazuri, cand este vorba de anumite dezechilibre, poate actiona singura ca metoda de tratament pentru restabilirea functiei organului afectat.

Curele balneare presupun in primul rand un alt fel de clima. Zone cu climat neutru, care nu solicita aproape deloc organismul, sunt: Pucioasa, Caciulata, Slanic Moldova, Olanesti, Herculane, Felix si Ocna Sibiului. Aici se poate face reglarea neurovegetativa, care este baza pentru echilibrarea tuturor functiilor organismului.

Plimbarile si odihna in aer liber, asociate cu helioterapie (bai scurte de soare) sunt benefice pentru persoanele in varsta. In statiunile balneo climaterice, apele minerale constituie una dintre principalele surse de tratament. Ele pot fi folosite si extern, sub forma de bai, si intern, sub forma de cura (crenoterapie).

In ceea ce priveste varstnicii, baile cu ape minerale sunt recomandate doar partial, de la genunchi in jos sau numai bratele. Avantajele bailor termale constau in efectul termic al acestora si in substantele chimice continute de apa. Baile contrastante - rece-cald - sunt indicate pentru refacerea circulatiei sangvine.

Intern, toate clasele de apa minerala au efecte benefice pentru tubul digestiv. Batranilor le sunt recomandate in special apele carbogazoase, sulfuroase, alcaline, mai putin cele clorosodice.


DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.