Asociatia de consiliere psihologica

5x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.82

nivel: Facultate

Participarea la reuniunile periodice profesionale ale ACPB mediate de un membru al Comisiei de Formare cu prezentarea de catre candidat a cel putin unui studiu de caz pe an. Realizarea consilierii / psihoterapiei personale cu un formator al ACPB sau un formator recunoscut al unei asociatii de psihoterapie / consiliere cu orientare psihodinamica - psihanalitica. (numarul minim de sedinte este de c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Asociatia de consiliere psihologica

Participarea la reuniunile periodice profesionale ale ACPB mediate de un membru al Comisiei de Formare cu prezentarea de catre candidat a cel putin unui studiu de caz pe an. Realizarea consilierii / psihoterapiei personale cu un formator al ACPB sau un formator recunoscut al unei asociatii de psihoterapie / consiliere cu orientare psihodinamica - psihanalitica. (numarul minim de sedinte este de cel putin 150 de ore in plus fata de cele 75 de ore realizate in cadrul primei trepte).
Nota:

-Frecventa sedintelor : minimum 1 sedinta de 45 de minute/ saptamana;
-Se recomanda frecventa de 2 sedinte / saptamana;
-Nu se recomanda intreruperi mai mari de 6 luni in cadrul consilierii/psihoterapiei personale.
D. Formare profesionala prin ACPB care sa cuprinda 800 de ore de practica supervizata in orice organizatie in care se desfasoara activitati de consiliere. Durata practicii supervizate este de minim 2 ani;

Activitati profesionale performante exprimate in numar de sesiuni de consiliere realizate (un minim de 3 000 de ore, intr-un interval de minim 7 ani de activitate dupa obtinerea atestatului de consilier specialist), publicatii etc.; Acceptarea programului de pregatire profesionala continua prin dovada a 50 de credite obtinute dupa atestarea la nivelul de psiholog specialist in consiliere psihologica prin participari la cursuri, workshop-uri, conferinte, publicatii etc.

Fiecare candidat va elabora un portofoliu pe care il va prezenta in fata Comisiei de Formare si pe care il va sustine oral, punand in valoare cunostin-tele, competentele si abilitatile formate si demonstrand atingerea obiectivelor de referinta.
In portofoliu se include un studiu de caz, un eseu elaborat pe durata formarii si (pentru nivelul de consilier specialist si consilier principal) o prezentare a activitatii clinicee.

Consultanta pentru redactare va fi asigurata de un formator.
In cadrul discutiilor, evaluatorii vor putea pune intrebari referitoare la oricare din temele cuprinse in portofoliu, pentru a proba atingerea competentelor prevazute. In aprecierea finala se va tine seama de participarea activa a cursantului la cursurile teoretice si la orele de supervizare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.