Asistenta sociala in crestinism

7x puncte

categorie: Psihologie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Disciplina care se ocupa de studiul vietii si activitatii personalitatilor Bisericii care au trait pana in secolul al VIII-lea se numeste Patrologie Patrologia este disciplina teologica care se ocupa cu viata sfintilor parinti si a scriitorilor bisericesti din primele opt veacuri crestine. In viata lor se oglindesc luptele doctrinare din acele veacuri; din viata lor putem cunoaste frumusetea crest[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Asistenta sociala in crestinism

Disciplina care se ocupa de studiul vietii si activitatii personalitatilor Bisericii care au trait pana in secolul al VIII-lea se numeste Patrologie Patrologia este disciplina teologica care se ocupa cu viata sfintilor parinti si a scriitorilor bisericesti din primele opt veacuri crestine. In viata lor se oglindesc luptele doctrinare din acele veacuri; din viata lor putem cunoaste frumusetea crestina a acelor timpuri.

Scrierile sfintilor parinti alcatuiesc tezaurul Bisericii si sunt izvorul teologiei; din lucrarile lor putem urmari framantarile doctrinare. Invatatura sfintilor parinti impreuna cu hotararile sinoadelor ecumenice si principalele invataturi de credinta formeaza traditia Bisericii care este al doilea izvor al revelatiei divine.
O alta disciplina, Patristica, studiaza numai viata parintilor ortodocsi. Patrologia mai poarta numele de Istoria vechii literaturi crestine. Numele ei deriva de la I¶ πατIZρ (o patir) του πατρI¶ς (tu patros)=parinte si λογI¶ς=stiinta (cuvant).

Patrologia este inrudita cu Istoria dogmelor si cu Istoria Bisericii Universale. Ea nu se confunda cu Haghiografia care se ocupa cu viata sfintilor. Periodizarea Din motive didactice, cei 2000 de ani de crestinism putem sa-i grupam in mai multe perioade:
1. perioada de la aparitia Bisericii crestine pana la inceputul veacului al IV-lea.

Este epoca de inceput in care Biserica s-a confruntat cu morala mozaica promovata de evrei, cu imoralitatea lumii pagane si cu lipsa de religiozitate profunda a ei, cu probleme interne generate de interpretarea gresita a cerintelor Mantuitorului, cu persecutii venite din partea evreilor si paganilor. De aceea in aceasta perioada putem vorbi doar la nivel de comunitati despre un sistem de intrajutorare sociala. Realizarile pe aceasta linie sunt tributare mentalitatilor vechi potrivit carora doar barbatii in putere contau in societate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.