Asistenta medicala in medicina

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.87

nivel: Facultate

Influenta familiei asupra starii de sanatate. Familia poate influenta starea de sanatate a individului prin intermediul unor factori:
Factori genetici. Am vazut ca starea de sanatate depinde in proportie de 30% de factorii genetici. De aceea prin intermediul factorilor genetici parintii vor putea transmite o serie intreaga de boli asa cum ar fi: Factori de mediu, asa cum ar fi locuinta ins[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Asistenta medicala in medicina

Influenta familiei asupra starii de sanatate. Familia poate influenta starea de sanatate a individului prin intermediul unor factori:
Factori genetici. Am vazut ca starea de sanatate depinde in proportie de 30% de factorii genetici. De aceea prin intermediul factorilor genetici parintii vor putea transmite o serie intreaga de boli asa cum ar fi: Factori de mediu, asa cum ar fi locuinta insalubra, aprovizionarea cu apa, iluminatul, incalzirea Conditiile igienico-sanitare defectuoase, care pot face posibila aparitia unor boli infectioase, sau parazitare.

Nivelul cultural al familiei, care poate face posibila aparitia unor tulburari de dezvoltare a copiilor, precum si a altor boli
Nivelul economic al familiei, care poate face posibila aparitia unor boli carentiale, sau unor boli infectioase, asa cum ar fi tuberculoza Consumul de alcool sau de droguri care pot duce la aparitia unor tulburari familiale Relatiile dintre membrii familiei care pot duce la aparitia unor stresuri familiale Patologia familiei. Ca orice sistem, familia poate patologia si tulburarile ei.

In acest sens se poate descrie: Familia dezorganizata, caracterizata de absenta unui sot, de lipsa grijei fata de copil, de dificultatile economico-financiare Familia conflictuala, caracterizata de neintelegeri majore intre soti, sau intre parinti si copii, tulburarea comunicarii, disparitia sentimentului de iubire si de respectFamilia violenta, caracterizata de un limbaj violent si chiar de violenta fizica, mai ales fata de sotie si de copii.Familia consumatoare de droguri, caracterizata de consumul excesiv de alcool, sau chiar de droguri majore

Familia in divort, caracterizata de neintelegeri majore, de tensiune si de violente, care se resfrang negativ asupra copiilor Boli cu agregare familiala. Datorita factorilor genetici, a factorilor patogeni, sau a factorilor de risc comuni, pot apare o serie intreaga de boli cu agregare familiala, asa cum ar fi dislipidemiile familiale, cancerele familiale, asa cum ar fi cancerul de san si cancerul de colon, HTA, diabetul zaharat, epilepsia, tuberculoza, bolile cu transmitere sexuala si bolile parazitare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.