Asistenta de specialitate acordata parlamentarilor in exercitarea mandatului acestora

5x puncte

categorie: Drept

nota: 9.88

nivel: Facultate

In afara acestei asistente materiale, membrii Parlamentului au la dispozitie nu numai colaboratori personali, dar si servicii de specialitate, care compun in ansamblul lor aparatul de specialitate al secretariatelor generale ale adunarilor reprezentative. Aceste servicii speciale furnizeaza parla-mentarilor si comisiilor expertiza de specialitate cu caracter legislativ sau necesara desfasurarii ac[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Asistenta de specialitate acordata parlamentarilor in exercitarea mandatului acestora

In afara acestei asistente materiale, membrii Parlamentului au la dispozitie nu numai colaboratori personali, dar si servicii de specialitate, care compun in ansamblul lor aparatul de specialitate al secretariatelor generale ale adunarilor reprezentative. Aceste servicii speciale furnizeaza parla-mentarilor si comisiilor expertiza de specialitate cu caracter legislativ sau necesara desfasurarii activitatii parlamentare propriu-zise.

Alte compartimente din structura secretariatelor generale acorda asistenta membrilor parlamentului in domeniul financiar, salarizarii, decontarii, achizitiilor de bunuri etc. Alte compartimente sunt utilizate de ordo-natorii de credite pentru indeplinirea atributiilor lor specifice (auditul intern, biroul contencios, serviciul de casari etc.).In conditiile in care activitatea legislativa sporeste in volum si in complexitate, membrii parlamentului resimt cerinta unei asistente de specialitate pe masura. Acesta este si motivul pentru care adunarile parlamentare au recurs constant la intarirea eficientei structurilor lor administrative [1].

In acelasi timp, s-a acordat o atentie sporita transparentei activitatii legislative, pentru ca societatea civila, cetatenii sa fie cat mai bine informati cu modul de exercitare a mandatului reprezentantilor natiunii.2. Activitatea parlamentara se desfasoara la sediul aduna-rilor legislative si in circumscriptiile electorale in care deputatii si, dupa caz, senatorii au fost alesi. Pe plan local, parlamentarii isi constituie birouri parlamentare pentru a intretine o legatura permanenta cu ale-gatorii si ceilalti cetateni care locuiesc in circumscriptia in care au fost alesi.

In aceste birouri, fiecare parlamentar isi organizeaza activitatea dupa cum crede de cuviinta. Parlamentarii isi pot angaja experti pe diferite domenii, secretare, soferi, pe care ii platesc din sumele puse la dispozitie in acest scop de catre parlamente. La sediul adunarilor parlamentare reprezentantii natiunii dispun de servicii de specialitate aflate sub conducerea administrativa a secretarilor generali.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.