Asistarea si consilierea in faza terminala

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.82

nivel: Facultate

Infectia cu HIV nu este apanajul varstei adulte sau doar a unor categorii de persoane, cu comportament la risc. Aceasta maladie nu tine cont de varsta, rasa, religie, etnie, etc. Sunt, deopotriva copii si adulti infectati. Drept urmare si decesul poate sa apara la orice varsta. Atunci cand in procesul de doliu sunt implicati si copii (fie ca trebuie sa accepte decesul unui parinte, fie ca este vor[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Asistarea si consilierea in faza terminala

Infectia cu HIV nu este apanajul varstei adulte sau doar a unor categorii de persoane, cu comportament la risc. Aceasta maladie nu tine cont de varsta, rasa, religie, etnie, etc. Sunt, deopotriva copii si adulti infectati. Drept urmare si decesul poate sa apara la orice varsta. Atunci cand in procesul de doliu sunt implicati si copii (fie ca trebuie sa accepte decesul unui parinte, fie ca este vorba sa accepte propria soarta) persoanele care-i au in ingrijire trebuie sa detina informatii despre evolutia conceptului de moarte la copii.

Un aspect comun in studiile asupra pierderii este acela ca multi ingrijitori nu sunt constienti de gandurile si sentimentele copilului in momentele ce preced despartirea. Nu numai ca subestimeaza nevoia copilului de a fi informat, dar ei subestimeaza intensitatea, intinderea si adancimea reactiilor copilului. Astfel ca, se poate ajunge la retragerea emotionala a copilului in fata durerii ingrijitorilor, a disperarii exprimate verbal si nonverbal. Copilul se poate simti confuz in fata reactiilor intense ale acestora, reactii pe care nu este capabil sa le prelucreze.

Copilul mic infectat HIV nu realizeaza dimensiunea dramei, incepe prin a nu sti ce este moartea, apoi - pentru ca nu o intelege - o neaga. In a doua etapa, moartea este asimilata cu o boala lunga, cu o disparitie provizorie. Astfel, intre 3 si 5 ani moartea este vazuta de catre copil ca temporara si reversibila. Copilul la aceasta varsta considera moartea ca o continuare a vietii. El crede ca persoana moarta aude, gandeste, mananca. Pana la varsta de aproximativ 9 ani copilul personifica moartea si si-o imagineaza ca o fiinta intunecata, infricosatoare si scheletica, dar nu se vede pe el mort.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.