Asigurarile maritime

3x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 9.81

nivel: Facultate

De asemenea, proprietarul trebuie sa garanteze starea de navigabilitate a navei, adica o stare tehnica corespunzatoare in raport cu misiunea navei. In caz contrar, proprietarul poate fi actionat in justitie de catre membrii echipajului. Dreptul de a da in judecata armatorul le revine membrilor echipajului prin Legea Marinei Comerciale emisa in 1920, in SUA, cunoscuta si sub denumirea de Legea lui [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Asigurarile maritime

De asemenea, proprietarul trebuie sa garanteze starea de navigabilitate a navei, adica o stare tehnica corespunzatoare in raport cu misiunea navei. In caz contrar, proprietarul poate fi actionat in justitie de catre membrii echipajului. Dreptul de a da in judecata armatorul le revine membrilor echipajului prin Legea Marinei Comerciale emisa in 1920, in SUA, cunoscuta si sub denumirea de Legea lui Jones. Despagubirile obtinute astfel se supun regulii greselii comparate pure, adica sumele recuperate se reduc proportional cu gradul de neglijenta manifestat de membrul echipajului.

Despagubirile care se pot obtine pe baza legii lui Jones includ cheltuielile medicale, cu inmormantarea daca este cazul, cheltuieli pentru pierderea suportului financiar sau a serviciului. De retinut insa ca daunele pentru trauma sociala nu se pot recupera. Acestea pot fi insa despagubite pe baza Remediului Morgane care mai asigura si despagubiri pentru daune punitive pentru comportament indisciplinat.
Riscurile excluse sunt acele riscuri pentru care societatea de asigurare nu poarta nici o raspundere in cazul in care ele ar interveni in timpul unui transport de marfuri asigurat.

Evaporarea lichidelor, uscarea cerealelor, moartea naturala a vietatilor, sunt evenimente inevitabile, specifice naturii obiectului asigurat. Tocmai din aceasta cauza ele nu fac obiectul acoperirii prin asigurare. De asemenea, nu se acorda drept de asigurare pagubelor datorate: Obligatiile proprietarului navei nu se restrang doar la cele prezentate mai sus. Prin contractual de raspundere civila, acesta poarta raspunderea legala pentru accidentarea sau decesul altor persoane aflate la bordul navei (pasageri, muncitori portuari, vizitatori, mecanici, piloti).

In cazul unei coliziuni cu o alta nava, proprietarul navei vinovate se face raspunzator si pentru persoanele aflate la bordul celeilalte nave, chiar si pentru bagajele acestora. In cazul coliziunii cu structuri construite in apa sau pe mal, proprietarul va deveni responsabil daca paguba este rezultatul neglijentei lui.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.