Asigurarea si gestiunea rsurselor materiale in conditiile economiei de piata

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.76

nivel: Facultate

In conditiile economiei de piata, declansarea productiei, (respectiv a consumului) se face numai in urma identificarii autonome a unei cereri potentiale sau ferme pe piata de desfacere.Modul de satisfacere a acestei cereri va fi fundamentat de catre subsistemul vanzari pornind de la posibilittile de productie si de asigurare a resurselor necesare ca si de la stocurile existente. Rezulta ca punctul[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Asigurarea si gestiunea rsurselor materiale in conditiile economiei de piata

In conditiile economiei de piata, declansarea productiei, (respectiv a consumului) se face numai in urma identificarii autonome a unei cereri potentiale sau ferme pe piata de desfacere.Modul de satisfacere a acestei cereri va fi fundamentat de catre subsistemul vanzari pornind de la posibilittile de productie si de asigurare a resurselor necesare ca si de la stocurile existente. Rezulta ca punctul de pornire il constituie fundamentarea cererii, care in conditiile economiei de piata se caracterizeaza prin :

cererea trebuie identificata de catre fiecare agent economic nemaifiind rezultatul unei "distributii" centralizate; in general cererea este perceputa ca redusa si instabila spre deosebire de - economia planificata centralizat - (economia de productie) unde se caracteriza prin stabilitate si un grad ridicat de marime; pentru a obtine toate avantajele posibile in conditiile unei asemenea cereri trebuie trecut de la principiul "produce si apoi vinde" la principiul "produce ce se vinde" sau chiar la "produce ce s-a vandut deja".

Raspunsul la aceste noi cerinte presupune trecerea de la organizarea productia "pe stoc" la "productia la comanda" adica sa se ofere pe piata: ce se cere?, cum se cere, cat se cere? unde se cere? si nu in ultimul rand la ce pret se cere?Desfaurarea unei activitati bazata pe aceste principii presupune mutatii deosebite si in ce priveste activitatea de asigurare materiala.

In primul rand asumarea sarcinilor de desfacere, trebuie facuta in stransa dependenta cu posibilittile de asigurare a resurselor necesare. In acest sens obiectivele ce revin asigurarii materiale sunt atat de natura cantitativa, dar si calitativa.In al doilea rand asigurarea materiala trebuie sa determine obtinerea unor costuri finale eficiente, care sa faca posibila dezvoltarea unor strategii alternative de pret pe piata.

In al treilea rand activitatile de asigurare materiala trebuie sa asigure siguranta necesara satisfacerii cerintelor pietei. In acest sens trebuie dezvoltate relatii specifice cu furnizorii care sa permita dezvoltarea sau mentinerea unor actiuni concurentiale pe piata (siguranta livrarilor, calitatea, pretul etc.)
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.