Asigurarea mixta pentru persoane fizice Integra

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.79

nivel: Facultate

Inspectia de risc este obligatorie numai pentru cladiri / constructii a caror suma asigurata este mai mare de 100.000 EURO sau echivalentul in lei sau alta valuta la cursul BNR de la data incheierii asigurarii, cu exceptia prevederilor de la pct. 13, si se efectueaza inainte de emiterea politei, rolul acesteia fiind acelasi ca si pentru cladiri si alte constructii apartinand persoanelor juridice.<[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Asigurarea mixta pentru persoane fizice Integra

Inspectia de risc este obligatorie numai pentru cladiri / constructii a caror suma asigurata este mai mare de 100.000 EURO sau echivalentul in lei sau alta valuta la cursul BNR de la data incheierii asigurarii, cu exceptia prevederilor de la pct. 13, si se efectueaza inainte de emiterea politei, rolul acesteia fiind acelasi ca si pentru cladiri si alte constructii apartinand persoanelor juridice.

Se urmareste in special diferentierea situatiilor asigurabile (bune pentru Asigurator sub aspectul riscurilor acoperite) de cele neasigurabile (prezentand un grad atat de ridicat de risc incat nu se pot asigura - pericol iminent de producere a unuia din riscurile asigurate sau o situatie in care producerea unui risc, de exemplu cutremur, ar afecta in mod grav constructia, aceasta fiind subreda), tinandu-se cont de prevederile pct. 9, 10 si 11.

Prevederile pct. 12 privind obligativitatea efectuarii inspectiei de risc nu se aplica in cazul apartamentelor ,,tip" situate in blocuri de locuinte, care nu difera unele de altele decat prin imbunatatirile constructive / gradul de finisare, acestea fiind declarate de catre Asigurat si evaluate impreuna cu el, la incheierea politei. Asigurarea cladirilor apartinand persoanelor fizice se utilizeaza numai pentru cladiri sau constructii cu destinatia de locuinta. Schimbarea destinatiei cladirii din spatiu de locuit in motel, restaurant, atelier de productie, magazin etc.

conduce automat la incadrarea in alt nivel de risc si la cotatii de prima corespunzator tarifului de prime din caietul mecanic, iar polita se va incheia pe polita privind asigurarea bunurilor apartinand persoanelor juridice, in baza cererii-chestionar si cu ajustarea cotei de prima corespunzator riscurilor. Cladirile a caror stare de intretinere este apreciata ca foarte proasta (rea) respectiv atunci cand cladirea / constructia da semne de daramare si ruina, impunandu-se reparatii capitale fiind afectate elementele de rezistenta ale cladirii, fundatii, zidarie precum si pardoseli, tavane, acoperis etc. nu se asigura.

Pentru evitarea incheierii de asigurari pentru cladiri situate in zone inundabile sau cu alunecari de teren, se vor solicita informatii de la unitatile de specialitate locale, anterior incheierii politei, intrucat simpla afirmatie a clientului nu este suficienta, acesta putand fi neinformat sau de rea credinta.Politele incheiate de catre agenti - inclusiv inspectorii de banca - vor fi verificate de catre inspectorii care raspund de acestia inclusiv sub aspectele precizate la pct. 10, 15 si 16 de mai sus, luandu-se masuri de rezolvare operativa a situatiilor ce contravin prezentei metodologii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.