Asigurarea marfurilor in transport

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.85

nivel: Facultate

Este de remarcat faptul ca, orice calatorie rutiera internationala care presupune un tranzit maritim poate presupune un alt regim al taxelor in eventualitatea unui dezastru. Este oportun de remarcat ca, in cazul unei catastrofe maritime cheltuielile generale medii si cheltuielile de salvare vor fi percepute de la proprietarul marfurilor care ar trebui, in consecinta sa-si asigure marfa impotriva a[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Asigurarea marfurilor in transport

Este de remarcat faptul ca, orice calatorie rutiera internationala care presupune un tranzit maritim poate presupune un alt regim al taxelor in eventualitatea unui dezastru. Este oportun de remarcat ca, in cazul unei catastrofe maritime cheltuielile generale medii si cheltuielile de salvare vor fi percepute de la proprietarul marfurilor care ar trebui, in consecinta sa-si asigure marfa impotriva acestor riscuri.

Acesta este un tip de asigurare bine cunoscut cu privire la pierderile inregistrate in productie (cunoscut ca intreruperea afacerii) dar deseori nu este considerata necesara la exportul si importul marfurilor. Presupune pierderi financiare care nu sunt legate in mod necesar de distrugerile produse marfurilor si in mod normal nu sunt acoperite de polita de asigurare a incarcaturii. Un exemplu ar fi cand, sunt expediate calendare dar, datorita intarzierii, ajung pe piata prea tarziu pentru Craciun si drept urmare pretul acestora se va micsora.

Alt exemplu, este la instalatiile care au fost expediate pentru a pune in functiune o noua linie de productie dar in timpul transportului instalatia este avariata si in consecinta productia intarziata. Un alt exemplu, priveste conteinerele inchiriate dar care nu pot fi folosite, fiind in reparatie, dar in acelasi timp trebuie platite taxele de inchiriere. CONCLUZII Pentru toate motivele mentionate mai sus este foarte inteligent pentru expeditor sau destinatar sa-si asigure marfurile in transport, conform termenilor comerciali.

Capitalul proprietarului marfii este legat de marfurile care sunt in transport; prudenta dicteaza ca o asemenea asigurare este valabila in scopul protejarii banilor reprezentati de marfurile in transport.
O extensie la polita de asigurare a marfurilor in transport poate fi obtinuta (pentru o prima mica de asigurare, aditionala) pentru a acoperi "neavizatii sau nestiutorii" CMR de transportatorii interni care din necunostinta de cauza sunt implicati in miscarea CMR.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.