Asigurarea autovehiculului

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.78

nivel: Liceu

Declaratia Europeana de Accidente (Declaratia de Fapte Constatate) este adeseori data soferilor care se deplaseaza pe continent cu cartea verde. Ideea este de a determina partile sa inscrie intr-un formular standard faptele constatate, de exemplu, pozitia autovehiculului, ora si starea vremii, defectiunea, etc. Formularul este in dublu exemplar si cate un exemplar este dat fiecarei parti, pentru a[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Asigurarea autovehiculului

Declaratia Europeana de Accidente (Declaratia de Fapte Constatate) este adeseori data soferilor care se deplaseaza pe continent cu cartea verde. Ideea este de a determina partile sa inscrie intr-un formular standard faptele constatate, de exemplu, pozitia autovehiculului, ora si starea vremii, defectiunea, etc. Formularul este in dublu exemplar si cate un exemplar este dat fiecarei parti, pentru a fi returnat la compania proprie de asigurari.

El nu reprezinta o recunoastere a responsabilitatii, ci un sumar de fapte care va grabi stabilirea drepturilor, compania de asigurare solicitand si completarea unui raport asupra accidentului. Acesta nu va fi incredintat politiei.Este esential ca pe Cartea Verde sa se specifice separat remorca, si sa se asigure de faptul ca polita se aplica remorcilor atasate sau neatasate.

O Carte verde nu este acceptata in CSI sau in Orientul Mijlociu, cu toate ca Turcia accepta Cartea Verde, fiind membra de mai mult timp a sistemului de Carte Verde. Irakul este suspendat ca membru al sistemului de Carte Verde si este foarte putin probabil ca o Carte Verde sa fie obtinuta pentru intrarea in Irak sau ca aceasta sa fie acceptata la granita cu Irakul.
Calatoria in Spania

Tehnic vorbind, inca mai exista in Spania o lege care permite sechestrarea unui autovehicul si inchiderea unui sofer in urma unui accident. De aici indrumarea de a obtine o acoperire de cautiune pentru Spania. Totusi, Spania fiind acum membra a Uniunii Europene si semnatara a Acordului de Garantare Multilaterala, este putin probabil ca aceasta lege va fi folosita si daca ar fi, garantia corespunzatoare ar fi oferita de catre Biroul Spaniol care se ocupa de Cartile Verzi (OFESAUTO), facand acoperirea pentru cautiune inutila.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.