Asianism

1x punct

categorie: Romana

nota: 9.99

nivel: Gimnaziu

La romani, indeosebi Cicero se fixeaza la o formula intermediara intre aticism si A., datorita si influentei profesorului sau Molon, care, in prima jumatate a veacului I i.e.n., reprezenta la Rodos (unde a inflorit o veritabila scoala oratorica) formula de compromis, prevalenta ulterior in clasicismului (v.) latin, tributar atat clasicismului cat si preAZtiozitatii alexandrine, sinteza pe care o r[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Asianism

La romani, indeosebi Cicero se fixeaza la o formula intermediara intre aticism si A., datorita si influentei profesorului sau Molon, care, in prima jumatate a veacului I i.e.n., reprezenta la Rodos (unde a inflorit o veritabila scoala oratorica) formula de compromis, prevalenta ulterior in clasicismului (v.) latin, tributar atat clasicismului cat si preAZtiozitatii alexandrine, sinteza pe care o reprezinta cu stralucire VerAZgiliu in Georgice si in Eneida.

Opozitia intre termenul de A. si aticism apare limpede in opera de critica literara pe care Cicero a elaborat-o catre sfarsitul vietii pentru a-si defini riguros teoriile sale in materie de stiluri (a se vedea ca exemple Orator si Brutus). A. este considerat drept prima forma a manierismului (v.) european.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.