Asia de sud-est

1x punct

categorie: Geografie

nota: 9.93

nivel: Facultate

In general se disting 3 grupari insulare dispuse pe selful dintre Asia de sud-est si Australia si la marginile acestuia in vecinatatea zonelor de subductie dintre placile tectonice Australiana, Chineza si Filipineza: Sondele Mari (Kalimantan, Sumatera, Java si Sulawesi), Sondele Mici (Bali, Sumbawa, Sumba, Flores, Timor) si Maluku sau Moluce ( Halmahera, Buru, Ceram, Wetar, Tanimar s.a.). Majorita[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Asia de sud-est

In general se disting 3 grupari insulare dispuse pe selful dintre Asia de sud-est si Australia si la marginile acestuia in vecinatatea zonelor de subductie dintre placile tectonice Australiana, Chineza si Filipineza: Sondele Mari (Kalimantan, Sumatera, Java si Sulawesi), Sondele Mici (Bali, Sumbawa, Sumba, Flores, Timor) si Maluku sau Moluce ( Halmahera, Buru, Ceram, Wetar, Tanimar s.a.). Majoritatea acestor insule s-au format prin miscarile tectonice de la sfirsitul tertiarului (cea mai reprezentativa insula fiind Kalimantan) sau in urma vulcanismului de la sfirsitul tertiarului si actual in cazul celorlalte insule.

In ceea ce priveste clima, se gasesc urmatoarele tipuri:Clima subtropicala, care se caracterizeaza prin veri calduroase si ierni blande, precipitatii reduse.Climat cu umiditate si caldura permanenta (paduri vesnic verzi).Climat cu caldura constanta si ploi de iarna.Clima se schimba la fiecare 6 luni. Anotimpul secetos ( din iunie pana in septembrie) este influentat de masele de aer continentale australiene, in timp ce anotimpul polios ( din decembrie pana in martie) este rezultatul maselor de aer oceanice asiatice si pacifice.

Musonul de vara aduce o mare cantitate de umezeala in Asia de sud est.Acest muson de vara ce se formeaza pe Oceanul Pacific se intalneste cu curentul rece Oya-Sivo in reginuea Sahalin,care il raceste si da nastere.in partiele sale inferioare ,la ceturi abudente,ploi marunte si la o scadere de temperaturi pe tarmul Marii si ,partial,al Marii Japoniei.

Elemente biopedogeografice specifice
Se gasesc peste 3000 de specii de arbori, plus ferigi uriase, liane. Pe alocuri padurile tropicale si subtropicale sunt intrerupte de savane. Fauna savanelor si padurilor este foarte variata si bogata: elefantul indian, tapirul, rinocerul, maimutele, antropoidele (urangutanul, gorila, cimpanzeul), leul, tigrul, serpi, soparle (intre care dragonul de Komodo), crocdilii si foarte multe specii de pasari.Exista o paleta larga de soluri datorita vegetatiei dezvoltate, precum soluri slab dezvoltate deserturi, soluri rosii, podzoluri, soluri brune, cernoziomuri si asa mai departe.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.